kapat
30.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Annesi öldü külleri geziyor


Amerikalı vefalı evlat Ross, yatalak annesinin vasiyetini yerine getirdi ve yaşarken dünya turuna çıkmak isteyen kadının küllerini 191 ülkeden 250 kente gönderdi
Amerikalı Vera Anderson'un bir hayali vardı: Dünyayı gezmek... Ancak bu imkansızdı. 30 yaşında geçirdiği kalp rahatsızlığından dolayı Vera, yatalak kalmıştı. 6 Ocak 2001 tarihinde, 78 yaşında ölene kadar da oksijen makinesine bağlı olarak yaşadı. Oregon eyaletine bağlı Medford kentinde ölen Vera Anderson, ölürken oğlu Ross'a bir vasiyet bıraktı. Vasiyetinde "Ben gezemedim, bari küllerim dünyayı gezsin" yazıyordu. Ross, annesinin küllerinin yarısını cenaze töreni için ayırdı. Kalanını küçük plastik torbalara yerleştirdi. Bu torbaları da Amerika'nın 50 eyaletiyle, dünyada 191 ülkede 250 kentin postanelerinin müdürlerine gönderdi.

GELENEKLERE GÖRE GÖMÜLDÜ
Ross, küçük torbalara bir de not iliştirdi: Lütfen annemin vasiyetini yerine getirmememe yardımcı olun. Bu külleri kentinizdeki güzel bir yere gömün... Ross'ın yardım isteği, 4 ayda dünyanın dört bir yanında ilgi gördü. Çok geçmeden dünyanın çeşitli ülkelerinden Ross'a mektuplar gelmeye başladı. Ross'un çabasından etkilenen İsveç, Tayland, Malta, Ukrayna, Peru, hatta kutuplardaki insanlar, Vera Anderson için kendi adetleri uyarınca cenaze töreni düzenledi ve tören fotoğraflarını Ross'a gönderdi. Son mektup, Mayıs başında Ukrayna Posta Başmüdürü Vasyl Muhkin'den geldi. Muhkin, Ross'a gönderiği mektupta, "Annenizin vasiyetini yerine getirdik. Başınız sağolsun" diye yazdı. Ross'un annesi için gösterdiği çaba önce yerel gazetelerde manşetlere çıktı. Ardından tüm Amerika Ross'u tanıdı.

HER YERDE MEZARI VAR
Anne Anderson'un külleri dünyanın dört bir yanında, insanların kendi geleneklerine göre gömüldü.

* Arjantin'de bir yetimhanedeki çocuklar, Vera Anderson'u koruyucu melekleri ilan etti.

* Küller İsveç'te Kraliyet Sarayı'nın önüne gömüldü.

* Tayland'da ise Choo Praya nehri kıyısına serpildi.

* Külleri Kuzey ve Güney kutbuna saçıldı.

* Vera Anderson'un külleri Peru'da Aymara Kızılderilileri tarafından And Dağları'nın tepesindeki Titicaca gölü kıyısında yapılan bir törenle gömüldü.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır