kapat
26.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Vah kartal vah


Beşiktaş, Denizli'de 2-0'dan 2-2'yi buldu ama sezonu 2 acı rekorla kapattı: 1-17 yıl sonra Avrupa Kupaları'na gidemedi, 2-43 yıllık lig tarihindeki en çok golü yedi: 47
Denizlispor tel örgülerini kaldırmış, fair- play dersi verirken futbolcuları da sahada futbol dersi veriyor. Maç tamamen evsahibi ekibin üstünlüğü ile geçerken, Beşiktaş adeta sahaya zoraki çıkmış bir görüntü içindeydi. Denizlispor 11. dakikada Coulibaly ile ilk golünü attı. Timuçin'in soldan sert ortasında, arka direkte biten Malili futbolcu işi bitirdi: 1-0. Denizlispor 28. dakikada 2. golü de attı. Kaleci Süleyman'ın eliyle attığı topu yakalayan Timuçin, Coulibaly'i kaçırdı. Büyük maçların golcüsü de Shorunmu'yu avladı: 2-0. Beşiktaş ilk yarı boyunca Ahmet, Ayhan ve Nihat'ın 3 pozisyonu ile rakip kalede gol ararken, evsahibi takımın 10 net gol pozisyonu vardı.

Salih ve Murat patladı!
Beşiktaş 2. yarıya Salih ve Murat takviyeli başladı. İdmanlarda bile dışlanan bu iki futbolcu, herkesi şaşırtarak Beşiktaş'ı harekete geçirdi. 53. dakikada Salih'in mükemmel ortasına Murat aynı güzellikte kafayla vurarak golü attı: 2-1. Bunun ardından 54. dakikada Beşiktaş'ın El Saka'nın ters kafasında yan direkten dönen pozisyonuna karşılık, Denizlispor Coulibaly ve diğer oyuncularla en az 5 tane gol pozisyonunu daha harcadı. Ama "Atamayana atarlar" kuralı yine işledi ve 90'da Salih'in defanstan seken şutunda Sellami skoru eşitledi: 2-2. Ancak futbolun hakkı, Denizli'nin galibiyetini gerektiriyordu.

Fatih DOĞAN

 
2001 yılı Türkiye 1. Futbol Liginin şampiyonu kim olacak?

Fenerbahçe
Galatasaray
Gaziantepspor
Beşiktaş

 


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır