kapat
26.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Turistlerden protesto


Polisin içki yasağı getirip yemeklerini yerken restoranlardan, otellerden kapı dışarı ettiği turistler uygulamaya tepki göstermek için Akbıyık Caddesi kaldırımında bira içti
EMİNÖNÜ İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün, 1920 yılında çıkarılan Polis Vazife ve Selahiyeti Kanunu'nu gerekçe göstererek içki satan işyerlerini mühürlediği Sultanahmet Akbıyık Caddesi'nde dün ilginç bir protesto eylemi gerçekleştirildi. Yemeklerini yedikleri, içkilerini yudumladıkları sırada polis tarafından kapı dışarı edilen onlarca turist, Akbıyık Caddesi'ndeki mühürlü dükkanların önüne gelerek kaldırımda hep birlikte içki içti. Fransız, Avusturalyalı, İngiliz, Belçikalı ve Alman turistler, müşterilerine içki sattıkları için dükkanları mühürlenen işyerlerine destek vermek için 2 saat boyunca Akbıyık Caddesi'nde kaldı. Aralarında, daha önceki yıllarda da Akbıyık Caddesi'ndeki otel ve pansiyonlarda kalan, restoranlarda yemek yiyenlerin bulunduğu turistler, polisin uygulamasına hiçbir anlam veremediklerini söyledi.

HEPSİ ŞAŞIRDI
Kutu biralarını işyerlerinin açılması şerefine kaldıran turistler, büyük bir hevesle geldikleri İstanbul'da böyle bir durumla karşılaşınca şaşkınlık yaşadıklarını belirtti. Üçüncü defa İstanbul'a geldiğini söyleyen Avustralyalı Lucy Morrison, "Hayatımda ilk kez böyle bir yasakla karşılaşıyorum. Yadırgadığımı söylemek isterim. İnanın büyük şaşkınlık yaşadım" dedi. Anzak günü için Türkiye'ye geldiğini, İstanbul'un methini duyduğu için tatilini uzattığını söyleyen bir diğer Avustralyalı turist Sally Robothom, "Otelde bir haftadır içki içemiyoruz. Bu nedenle yemeği kaldığım mekandan ayrı bir yerde yemek zorunda kalıyorum. Bize burada içki içmenin yasalara göre suç olduğunu söylediler. Oysa daha 3 ay İstanbul'da kalacağım" diye konuştu.

EN TABİİ HAKKIMIZ
Daha önce de geldiği Türkiye'nin hiçbir yerinde içki yasağıyla karlaşmadığını vurgulayan Amerikalı Zoe Dewald ise şöyle konuştu: "Cennet gibi bir şehirde böyle bir yasakla karşılaşmak beni adeta şok etti. Anlam vermek kesinlikle imkansız. Konaklayıp yemek yediğimiz mekanda içki içmek en tabii hakkımız."

Arkadaşlarından güzelliklerini dinleyerek geldiği İstanbul'da içki yasağıyla karşılaşan Veerle Burggen adlı Belçikalı turist de şunları söyledi: "Yemek yerken dışarı çıkarıldık. Daha sonra da restoran mühürlendi. Ne olduğunu anlayamadık. Dilerim bu hatadan dönülür ve işyerleri yeniden açılır."

OKTAY APAYDIN

 
2001 yılı Türkiye 1. Futbol Liginin şampiyonu kim olacak?

Fenerbahçe
Galatasaray
Gaziantepspor
Beşiktaş

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır