kapat
26.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

'Liderlik için bekle'


Neslihan Taki, eski eşi Derviş'in üstlendiği zor görevin üstesinden geleceğini söyledi, "Ancak parti liderliği için çok erken" dedi
Adana gezisinde siyasete gireceği mesajı veren Devlet Bakanı Kemal Derviş'e, eski eşi Neslihan Taki Şanlıurfa'dan "Liderlik için henüz erken" mesajı gönderdi. VIP Turizm ve Tuana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) işbirliğiyle düzenlenen "Efsanevi Güneydoğu" gezisine katılan Taki, gazetecilerin eski eşine ilişkin sorularını yanıtladı. Neslihan Taki, Derviş'in "kurtarıcılığı" konusunda ise "Kemal Bey, ülkeyi krizden ya kurtaracak, ya kurtaracak" derken, ancak kurtarıcı gözüyle bakılmasını doğru bulmadığını ekledi, "Kemal Bey yalnız değil ki, ekibi var etrafında" dedi.

Derviş'in, 68 kuşağından olduğunu, siyasete girmesi için baskı yapıldığını da ifade eden Taki, kendisinin Derviş'in lideri olacağı bir partiye her zaman oy vereceğini vurguladı, ancak eski eşine bir tavsiyede bulundu: "Liderlik konusu bence erken. Program bitmeden olması biraz güç. Onu siyaset için zorluyorlar ama biraz daha beklemesi lazım."

Derviş'in hoşlandığı şeyler hakkında da bilgi veren Neslihan Taki, "Kemal tenis oynamayı, kayak yapmayı çok sever; ev yemeklerinden hoşlanır. İyi bir aile babasıdır" diye konuştu.

'CATHERİNE ÇOK GÜZEL'
Derviş'in eşi Catherine Derviş'in 'çok zeki ve güzel bir kadın' olduğunu ifade eden Neslihan Taki, "Catherine Derviş'e gösterilen ilgi, Kemal Derviş'e gösterilen ilginin aynasıdır. Kiminle evlense ona ilgi gösterilirdi" dedi.

Öte yandan Başbakan Bülent Ecevit, Derviş'in yurt gezisine çıkmasıyla ilgili olarak, 'Kendisi ekonomik programı anlatmak için çeşitli vesileleri değerlendiriyor. Bu şekilde geziye çıkmış olması doğaldır" dedi.

Mehmet YILDIRIM

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır