kapat
26.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

İtalyan Lancia Tofaş'ta doğuyor


Tofaş, Fiat'ın lüks otomobil markası Lancia'nın kalıplarını üretmeye başladı. Tofaş CEO'su Jan Nahum,"Türk otomotivi artık kalitesini ispatladı" dedi
Türk otomotiv sektörü insan kaynakları kalitesi, ucuz işçilik maliyetleri ve son dönemde yaptığı atılımlarla üretim üssü olma yolunda ilerliyor. Daralan iç pazar nedeniyle ihracata daha fazla ağırlık veren şirketler, bunun yanı sıra fabrika kapasitelerini tam kullanabilmek için farklı arayışlara gidiyor. Tofaş da kalıphanesinde bulunan kapasite kullanım boşluğunu İtalyan Fiat'ın Lancia marka otomobillerinin kalıplarını yaparak doldurmaya başladı.

YENİ İŞBİRLİKLERİ GÜNDEMDE
Ortakları İtalyan Fiat'ın üst segment markası Lancia'nın kalıplarını Türkiye'de yaptırma kararı aldğını belirten Tofaş CEO'su Jan Nahum, "Kalıphanenin yıllık 250 bin saat/yıl kapasitesi bulunuyor. Kapasite kullanımında boşluk bulunuyor. Biz de bunu doldurmak istiyoruz. Tofaş'ın Avrupa standartlarındaki kalıphanesinde önümüzdeki yıl piyasaya sürülecek olan Lancia'nın bagaj ve tavan gibi parçalarının kalıpları yapılmaya başlandı. Bu Türk otomotiv sektörtünün kalitesini gözler önüne seriyor" dedi. Nahum, Fiat dışında başka şirketlerle de yeni işbirlikleri konusunda görüştüklerini sözlerine ekledi.

İHARACAT PAZARLARI ARTIYOR
Farklı ihracat pazarları için devamlı görüşmeler halinde olduklarını söyleyen Jan Nahum, sözlerine şöyle devam etti:

"Avrupa'ya Temmuz ayında 5 kapılı Palio Weekend ihraç edeceğiz. Yine aynı dönemde üretimi merakla beklenen 3 kapılı Palio Weekend'in ihracı gerçekleşecek. Bu yıl 1 milyar dolarlık ihracat rakamlarına ulaşmak istiyoruz. Sadece Doblo'dan 670-680 milyon dolarlıklık rakamı yakalayacağız."

Mısır, Şahin kuyruğunda
Kuş serisinin hala prestijini kaybetmediğini belirten Tofaş CEO'su, özellikle Şahin modellerinin Mısır'da büyük ilgi gördüğünü söyledi. Nahum, "Şu an için 7 bin adet Şahin ihracat planlarımız içinde. Ancak Mısır'da bu otomobil için uzun kuyruklar oluştuğunu öğrendik. Sanıyorum ki, Mısır'a olan ihracat hedef rakamlarını tekrar gözden geçireceğiz" şeklinde konuştu.

Mete TANSU

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır