kapat
18.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Bu Kartal değişecek


Beşiktaş Teknik Direktörü Daum, transferlerden nasıl futbol oynatmak istediğine kadar her şeyi SABAH'a anlattı. İşte Alman hocanın ağzından yeni Beşiktaş:
"Takımdaki 6 yabancının birçoğu gelecek sezonda olmayacak. Taraftar yeni yüz görmeye hazırlansın."

"Nouma'nın aklı fikri gitmekte. Disiplinsizliği sürüyor. Beni istemeyeni ben niye isteyeyim ki?"

"Baya imzayı attı. Akpo-borie için Wolfsburg'la anlaştık. Kölelik iddialarını araştırdım, adam temiz."

Nouma gitmek istiyor
Pascal Nouma'nın kafası Beşiktaş'ta değil, başka yerlerde. Avrupa'ya geri dönmek, başka takıma transfer olmak istiyor. Benden önce de disiplinsizmiş. Ben geldikten sonra karakterinde bir değişiklik olmadı. Yine disiplinsiz davranıyor. Beşiktaş'ta kalmak istemeyen, benimle çalışmayı arzu etmeyen futbolcuyu ne yapayım ki? Gelecek sezonki planlarımda Nouma yok."

Yıldız değil takım mühim
Taraftarlar yeni sezonda takımdaki 6 yabancıdan büyük çoğunluğunu göremeyecek. Bunların yerine takımda değişik yüzler yer alacak. Türkiye'nin ve Beşiktaş'ın içinde bulunduğu mali sıkıntıyı biliyorum. Transferi de bu gerçeklerin ışığında yapmaya çalışıyorum. Beşiktaş taraftarı yıldız oyuncu görmek istiyor. Ama ben takımda bir-iki yıldız olmasından yana değilim. Beşiktaş takım halinde yıldız olacak."

Akpoborie'yi araştırdım
Akpoborie kaliteli bir futbolcu. Onunla ilgili tatsız iddialar ortaya atılmış. Bunları Almanya'da araştırdım. Hiçbir gerçeklik payı yokmuş. Ondan sonra kulübü Wolfsburg'la görüştüm. Onlar vermek istiyor, biz de almak... Yani kulüpler arasında sorun yok. Ama Akpoborie Nijerya'ya gitmiş. Kendisiyle görüşme imkanımız olmadı. Sorun çıkarmazsa, transfer bitecek."

Baya tribüne hitap eder
Baya Beşiktaş ile sözleşme imzaladı. Gelecek sezon kadromuzda yer alacak. Baya hem takımı için, hem de taraftar için oynayan komple bir futbolcu. Tribünleri memnun edecektir. Beşiktaşlı taraftarlardan tek bir isteğim var: Sabır, sabır, sabır... Bana bir-iki yıl lazım. Bu süre içinde sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da da konuşulan bir Beşiktaş yaratacağım."

Beşiktaş'ı bırakmam
Beşiktaş'tan ayrılacağım, bazı Avrupa kulüplerinden transfer teklifi aldığım yolunda iddialar çıkıyor. Bunlara cevap vermeyi bile istemiyorum. Şu anda Beşiktaş'ı bırakmak için hiçbir nedenim yok. Sergen ile Oktay'ı yakından tanıyorum. Şartlar müsait olursa, kulüpler fiyatlarda anlaşırsa, bana da "İster misin?" diye sorulursa, "Seve seve" yanıtını veririm.

İçeride de yakın takip
Sadece yabancı transferiyle ilgilenmiyoruz. Türkiye'deki ve yurtdışındaki Türk futbolcuları çok ciddi bir şekilde izleyen bir tarama ekibimiz var. Onlar, benim ne istediğimi - hem futbolcu hem de finans boyutu olarak - iyi biliyorlar. Müşterek noktalarda buluşacağımıza inanıyor ve o ekibime de çok güveniyorum."

FATİH DOĞAN

 
2001 yılı Türkiye 1. Futbol Liginin şampiyonu kim olacak?

Fenerbahçe
Galatasaray
Gaziantepspor
Beşiktaş

 


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır