kapat
18.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

5+1+2 Formülü


Futbol Federasyonu 5'i sahada 6'sı 18 kişilik kadroda toplam 8 yabancıyla sözleşme imzalanmasına izin verdi. 'Küme düşme kalksın' talebini ise geri çevirdi

Her yabancı için 30 milyar
Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, dün yaptığı toplantıda, önümüzdeki sezon ilk kez uygulanacak Süper Lig'de mücadele edecek takımlara, 8 yabancı futbolcu ile sözleşme imzalama hakkı tanıdı. 9 saat süren toplantı sonrası başkan vekili Ata Aksu, "Önümüzdeki sezon Süper Lig'de mücadele edecek takımlara, 8 yabancı futbolcu ile sözleşme imzalama, bunlardan 6'sını esame listesinde bulundurma ve 5'ini ise 11'de oynatma hakkı verildi" dedi. Aksu sözleşme imzaladığı her yabancı futbolcu için, altyapı fonuna 30 milyar lira ödeme yapma zorunluluğu getirildiğini de kaydetti.

Ligde 18 takım olacak
Federasyon, Kulüpler Birliği'nin yeni sezonda Süper Lig'in 20 takımla oynanmasını, bunun için de bu sezon sadece sonuncunun düşüp, ligi 16 ve 17'nci sıralarda bitiren iki takımın da Süper Lig'e alınmasını tavsiyesini de masaya yatırdı. Fakat bu öneri yi federasyon 'UEFA ve FIFA'nın normlarına uymaz ve ağır cezalar alırız' gerekçesiyle fazla üstünde durmadan reddetti. Süper Lig 18 takımdan oluşacak. Bu arada federasyon ligin 10 Ağustos'da başlamasına karar verdi. 12 Mayıs 2002 tarihinde ise lig sona erecek.

 
2001 yılı Türkiye 1. Futbol Liginin şampiyonu kim olacak?

Fenerbahçe
Galatasaray
Gaziantepspor
Beşiktaş

 


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır