kapat
18.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Sanatçıdan savcıya herkese Beyaz eller


Tevfik Diker'in Yolsuzlukla Mücadele Derneği, Beyaz'dan Yazıcıoğlu'na, Reha Muhtar'dan Savcı Şalk'a hemen herkese "Beyaz Eller" ödülü verdi
Eski milletvekillerinden Tevfik Diker tarafından geçen yıl kurulan Yolsuzlukla Mücadele Derneği'nin, geçen yıl 150 kişiye verdiği "Temiz Eller" ödülü, bu yıl da "şaibe" yarattı.

Siyasilerden DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'e de ödül verme kararı almasıyla tartışma yaratan dernek, daha sonra CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a ödül vereceğini duyurdu. Ancak, dünkü ödül töreninde Baykal'ın adı anons edilmedi. CHP MYK üyesi Mesut Değer, Baykal'ın ödülünü almak üzere boşuna beklerken, siyasiler arasından BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'na ödül verildi.

Derneğin bu yıl ödüle layık gördüğü isimler de popüler kişiler arasından seçilmişti. Beyaz Enerji Operasyonu ile adı gündemde olan Ankara DGM Savcısı Talat Şalk'la birlikte Ankara DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel'in yanı sıra Show Haber Genel Yayın Müdürü Reha Muhtar'dan trafik kazası sonucu yaşamını yitiren eski bakanlardan Adnan Kahveci'nin oğlu Cihan Kahveci ve showmen Beyazıt Öztürk'ün de aralarında bulunduğu çok sayıda kişiye ödül "Beyaz Eller 2001-Yolsuzlukla Mücadele Edenler Ödülleri" verildi. organize ettiklerini söyledi.

"Yürekli hukuk adamı" anonsuyla ödülünü almak üzere sahneye çıkan Savcı Şalk, "Ben, bir Cumhuriyet Savcısıyım. Bana verilen görevi en iyi şekilde yapmak durumundayım. Bana layık görülen bu ödülü, görevi iyi yaptığımın bir nişanesi olarak kabul ediyor ve bütün dernek üyelerine teşekkür ediyorum" dedi. DGM Savcısı Yüksel de "Büyük Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere emaneti olan kutsal vatan toprakları, hırsızlar için bir cennet olmaktan çıkarılmalıdır" dedi.

Şalk, törenden ayrılırken bir gazetecinin, "Adalet Bakanlığı hakkınızda inceleme başlattı" sözleri üzerine, "Bakanlığın takdiri... Soruşturma yapılır tabii" dedi. Şalk, "Yorumunuz ne?" sorusuna "Ne yorum yapayım ki?" karşılığını verdi.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır