kapat
18.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Bu bir rekor!


Ortaköy Mecidiye Mahallesi'nde yapılacak muhtarlık seçimi için şimdilik 63 aday var. Kıran kıran geçmesi beklenen seçimde muhtar adayı sayısının 100'ü bulması bekleniyor
12 Bin nüfusu bulunan Ortaköy Mecidiye Mahallesi'nde en çok konuşulan olay; 3 Haziran'da yapılacak muhtarlık seçimi... 26 Ağustos 2000'de vefat eden 37 yıllık eski muhtar Zekai Küçüközdemir'in koltuğuna oturmak için şimdilik tam 63 kişi aday oldu. Bunlardan 19'u İlçe Seçim Kurulu'na başvurusunu yaptı. Diğerleri ise aday olduklarını çevrelerine söyleyip nabız yoklamaya başladı, propoganda faaliyetlerine start verdi. Muhtar adaylarının 100'e çıkmasının beklendiği mahallede halk ise şaşkınlık yaşıyor.

İŞTAH KABARTIYOR
Aday enflasyonunu muhtarlığın son yıllarda önemli bir gelir kapısı olarak görülmesine bağlayan mahalle halkı, "Herhangi bir işlem için en az 1 milyon lira alınıyor. Bu paranın hepsi muhtarlığa kalmasa da nüfusun fazla olduğu mahallelerde aylık gelir milyarlara ulaşıyor. Bu nedenle herkes muhtar olmak istiyor" diye konuşuyor. Eski muhtarın yerine vekalet eden 1'inci aza Kadri Esmeray ise mahallelinin görevi kendisine vereceğine inandığını söylüyor.

Adaylığı kesinleşenler
Kadri Esmeray, Necip Nazım, Güngör Erkan, Bayram Yılmaz, Mustafa Yenidağ, Yasemin Terzioğlu, İbrahim Şensöz, Cemal Şenöz, Cavit Dalkıran, Abdurrahman Şenbağ, Mehmet Yüksel, Gülbin Korcum, Yaşar Uzun, Metin Mutluay, Bekir Çakmakçı, Hamdi Oruk, Sabit Akgün, İhsan Bayal, Yaşar Uzun.

RAMAZAN YAZGAN

 
2001 yılı Türkiye 1. Futbol Liginin şampiyonu kim olacak?

Fenerbahçe
Galatasaray
Gaziantepspor
Beşiktaş

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır