kapat
18.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Uyuşturucu satıcısı DJ Zeliha'ya tahliye


Extacy haplarını gece kulüplerinde satan DJ Zeliha Kılıç, özgürlüğüne kavuştu. "Uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan hakkında 8 yıla kadar ağır hapis cezası istemiyle dava açılan Zeliha Kılıç (26), 14 ay sonra tahliye oldu.
Zeliha Kılıç, Beyoğlu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği "görevsizlik" kararının ardından "uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan İstanbul DGM'de yargılanmaya başlandı. İlk duruşmaya uyuşturucuyu sattıran Mustafa Duymaz ile satıcılar Cengiz Tice ve Zeliha Kılıç katıldı.

İTİRAF ETTİ
Sanık Zeliha Kılıç, uyuşturucu kullandığını ve sattığını itiraf ederek pişman olduğunu söyledi. Karate öğretmeni olduğunu, bir radyoda 4 yıl DJ'lik yaptığını ve şarkı söylediğini belirten Kılıç, "4 yıl önce uyuşturucuya başladım. Esrar ve hap kullandım. Ailemin öldürülmesi sonucu uyuşturucuyla tanıştım. Bir bunalım sonucu bu ortama girdim. Bir süre sonra para yetiştiremeyince de uyuşturucu satmaya başladım. Ama pişmanım" diye konuştu.

8 YIL HAPSİ İSTENİYOR
Bulgaristan'dan yurda sokulan Extacy haplarını gece kulüplerinde sattırdığı belirlenen ve 33 adet hapla yakalan "Eşkıya" lakaplı Mustafa Duymaz da suçunu itiraf etti. Sanık Cengiz Tice ise Mustafa Duymaz'dan birkaç kez satın aldığı hapları tutuksuz sanık Tuğba Küçükaksu'ya sattığını belirttİ. Mahkeme heyeti, haklarında 8 yıla kadar hapis cezası istenen Zeliha Kılıç ile Cengiz Tice'nin tahliye edilmesine karar verdi. Mustafa Duymaz'ın ise tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Veli SARIBOĞA

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır