kapat
18.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

6 ay sonra evine dönüyordu


Kıdemli Üstçavuş Mehmet Özden 4 yıl boyunca Bosna'da görevliydi. Ailesine kavuşmak için çıktığı yolda şehit oldu
Diyarbakır'dan kalkan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait CASA Cn-235 tipi uçakta hayatını kaybeden Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevli Kıdemli Üst Çavuş Mehmet Özden 4 yıldır Bosna Hersek'te görev yapıyordu.

Görev süresi dolan Özden, Bosna'dan direkt olarak geçici görevle Diyarbakır'a döndü. Diyarbakır'dan ailesini arayan, eşi ve iki çocuğu ile görüşen Özden, 4 yıllık hasretinin bittiğini, ailesine ve Ankara'ya geleceğini bildirdi.

ASKER KARDEŞLER
Ailesi, en son 6 ay önce görüştüğü Mehmet'i dört gözle beklerken Diyarbakır'dan kalkan CASA Cn-235 tipi uçak Malatya'nın Akçadağ İlçesi Güzyurdu Köyü üzerinde düştü. Ankara'da oturan eşine ve çocuklarına kavuşamadan özlem yolunda hayatını kaybeden Özden'in ölüm haberi Ankara'daki yuvasına ve Tokat'taki babaevine ateş gibi düştü.

Özden'in diğer iki kardeşi de Silahlı Kuvvetler'de görev yapıyor. Ümit Özden Çorlu'da Piyade Teğmen, Murat Özden ise Manisa İl Jandarma Komutanlığı'nda Uzman Jandarma olarak görev yapıyor.

Bosna'da dört yıl kaldıktan sonra evine kavuşmanın özlemiyle yanıp tutuşurken şehit olan Mehmet Özden'in cenazesi Ankara Kocatepe Camii'nde kılınan namazın ardından memleketi olan Tokat'ta toprağa verilecek.

Taner YEŞİLSU

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır