kapat
18.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Dedesi Çanakkale'de o Malatya'da şehit oldu


Şehit Piyade Başçavuş Halil Helvacıoğlu'nun dedesi de, babası da askerdi. Dedesiyle aynı ismi taşıyan başçavuşun sonu da aynı oldu
Düşen askeri uçakta şehit olan Balıkesirli 35 yaşındaki Piyade Başçavuş Halil Helvacıoğlu'nun ailesi nesillerdir askerdi.

Dedesi Çanakkale Savaşı'nda şehit olmuştu. Babası, astsubaydı. Kendisi de asker olmaya karar vermiş ve amacına ulaşmıştı. İkisi kız 3 kardeşi vardı. Evli ve 2 çocuk babası Helvacıoğlu işine çok düşkündü. Öyle ki 4 yıldır baba ocağına bile gelemiyor; ailesiyle telefon aracılığıyla haberleşiyordu.

İŞİNE DÜŞKÜNDÜ
Başçavuş Halil'in babası Ahmet Helvacıoğlu, "Ona dedesinin ismini ve kendi mesleğimi verdim. Kendisiyle aynı adı taşıyan Çanakkale şehidi dedesiyle aynı kaderi paylaştı. Şehitlik mertebesi herkese nasip olmaz" dedi.

Uzun süredir Piyade İkmal Başçavuş olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde görev yaptığını, işine düşkünlüğü nedeniyle 4 yıldır Bigadiç'teki baba ocağına bile gelemediğini belirten yakınları, "Halil küçük yaşlardan itibaren astsubay olan babası gibi asker olmak istiyordu. Muradına da erdi" dediler.

Halil Helvacıoğlu'nun ölüm haberi üzerine Balıkesir'in Bigadiç ilçesi 75. Yıl Mahallesi'ndeki babaevi yasa boğuldu. Oğluyla en son Anneler Günü'nde görüşen Ayten Helvacıoğlu, sinir krizi geçirerek hastaneye kaldırıldı.

Macit ERMİŞ

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır