kapat
18.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Bugün veda günü


Düşen CASA tipi uçakta bulunan 34 şehidimiz, bugün 13 il ve 7 ilçede törenle toprağa veriliyor. Faciada kaybettiğimiz her şehidin ardından bir dram çıkıyor
Malatya'da düşen CASA tipi uçakta bulunan 34 şehit için bugün 13 il ve 7 ilçede cenaze töreni düzenlenecek. 9 şehitin cenazesi, Ankara Kocatepe Camii'nde kılınacak ikindi namazının ardından Cebeci Şehitliği'nde toprağa verilecek. Kocatepe'deki törene, Cumhurbaşkanı Sezer, Başbakan Ecevit, Genelkurmay Başkanı Kıvrıkoğlu, ANAP lideri Yılmaz, FP lideri Kutan'la birlikte devletin zirvesi de katılacak. Kaza nedeniyle Polonya gezisini yarıda kesme kararı alan Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu da bugünkü törende hazır bulunacak. Cenaze töreni nedeniyle Ankara'da bazı yollar trafiğe kapatılacak.

Dün Piyade Üstçavuş Yılmaz Aydın Nevşehir'de, Piyade Er Erdal Şimşek Kırşehir'de toprağa verildi.

GATA'DA HAZİN TÖREN
Şehitlerin kimlik tespit çalışmalarının tamamlanmasının ardından dün GATA'da askeri bir tören düzenlendi. Törene, şehit ailelerinin yanı sıra Devlet Bakanları Faruk Bal ve Ramazan Mirzaoğlu da katıldı. Törende, şehit ailelerinden bazılarının fenalaştığı, tören öncesinde ailelere sakinleştirici ilaç verildiği kaydedildi.

Ankara dışında toprağa verilecek şehitlerden 8'inin cenazeleri tören bitiminde GATA'dan alınarak askeri araçlar eşliğinde Etimesgut Havaalanı'na götürüldü. Ankara çevresindeki il ve ilçelerde toprağa verilecek diğer şehit cenazeleri ise askeri eskortlar eşliğinde karayoluyla memleketlerine gönderildi.

TÜRKİYE YASTA
Şehit P.Üstçvş. Yılmaz Aydın Nevşehir'de, P.Er Erdal Şimşek ise Kırşehir'de dün toprağa verildi. Diğer şehit personelin toprağa verilecekleri il ve ilçeler şöyle:

ANKARA: Hv.Bnb. Lütfü Ceylan, Kara Pilot Yzb. Murat Erdeveci, Kara Pilot Yzb. Yılmaz Tekgül, Kara Pilot Ütğm. Levent Şahin, İs.Kd.Bşçvş. Ümit Başaran, Muh.Kd. Üstçvş. Zeki Çınar, Per.Kd.Üstçvş. Sudi Doruk, Hava Uç.Bk.Üstçvş. Zahit Çelik, Hava Er Nedim Akyol

POLATLI: P.Kd.Üstçvş. Turan Kalın

İSTANBUL: Kara Pilot Ütğ. Mahir Turan, Ulş.Er Mutlu Kaymakçı

İZMİR: P.Yzb. Hakan Bizrelli, P.Çvş. Bülent Haluk Demir, Muh.Çvş. İsa Türkmen, P.Er Aydın Uçar

ÇANKIRI: P.Ütğm. Yılmaz Gülhan

BİGADİÇ: P.Bşçvş. Halil Helvacıoğlu

NİĞDE: İs.Bşçvş. Nadir Türkmen, P. Uzm. Çvş. Ersin Bartan

ADANA/OSMANİYE: Muh.Bşçvş. Mikail Altıntaş

MİLAS/MUĞLA: Sağlık Bşçvş. Hasan Ersoy

TOKAT: Hava Kd.Üstçvş. Mehmet Özden

ELAZIĞ: Hava Kd.Üstçvş. Ebubekir Çakıcı

KAYSERİ: P.Üstçvş. Mahmut Öner

AFYON: Hava Uç.Bak.Üstçvş Saadetin Boy

BALIKESİR: J.Hava Kd.Çvş. Tuncay Urhan, J.Hava Astsb.Çvş. Ferhat Öztürk

MERZİFON/AMASYA: P.Er Halit Güney

DEVREK/KASTAMONU: Hava Er Mehmet Ali Karabudak

KONYA: Hava Er Şefik Ayaydın

ÇARDAK/DENİZLİ: Hava Er Atakan Caran

Kimlikler DNA testiyle bulundu
Önceki gün düşen ve 34 askerin şehit olduğu Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait askeri uçağın enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor. Uçak parçaları, askeri ve sivil iş makineleri tarafından kaldırılarak, kamyonlara yükleniyor.

7. Jet Ana Üssü'ne götürülerek hangarlara konulmaya başlanan uçak parçalarının burada detaylı olarak inceleneceği bildirildi. Kaza bölgesinde güvenlik güçlerince alınan yoğun önlemler de sürüyor. Uçağın düşüş nedeni ancak karakutunun incelenmesiyle ortaya çıkacak.

14 SAAT SÜRDÜ
Uçağa ait parçaların 500 metrekarelik bir alana yayıldığı, patlama ve yangın nedeniyle cesetlerin kimlik tespitinin Malatya'da yapılamadığı, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde 14 saat süren bir DNA testi ile kimlik tespitinin yapılabildiği bildirildi. Üst düzey askeri bir yetkili, "Şehitlerimizin çoğunluğunun kimlikleri yanma ve parçalanma nedeniyle tanınmayacak durumdaydı. Bu nedenle kimliklerini DNA testi ile tespit edebildik" dedi.

Şehit cenazelerini taşıyan CASA tipi 3 uçak önceki gece saat 22.20 sıralarında havayoluyla Etimesgut Askeri Havaalanı'na indi. Cenazeler, toplam 16 ambulansla GATA'ya getirildi.

Hale Köşüş-Fatih Atik-Ali Ekeyılmaz

RADARDAN KAYBOLDU
CASA tipi askeri nakliye uçağı, Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü'nden kalktı. Kalkıştan bir süre sonra pilot, Malatya Erhaç Askeri Havaalanı ile irtibata geçerek rotasını, yüksekliğini ve uçuş bilgilerini verdi. Kule'nin onay vermesinden kısa süre sonra da uçak, Malatya'ya 20 mil kala tekrar Erhaç ile bağlantıya geçti.

Pilot, 4 bin 267 metreden 4 bin 867 metreye çıkmak istediğini ve onay beklediğini söyledi. Bunun ardından Malatya Erhaç Askeri Havaalanı kule yetkilileri, tüm Türkiye'nin hava trafiği merkezi olan Ankara Esenboğa Havalimanı'na durumu bildirdi ve uçuş trafiği ile ilgili bilgi istedi. 2-3 dakika sonra Esenboğa'dan, Erhaç Kule'ye 4 bin 867 metrede aynı rotada ve aynı yükseklikte başka bir uçak bulunduğunu belirterek uçağın 5 bin 486 metreye çıkabileceğini bildirdi. Bunun üzerine Erhaç Kule de uçağa 5 bin 486 metrenin uçuş için uygun olduğunu bildirdi. Ancak bu esnada uçak 4 bin 632 metre yükseklikte radardan kayboldu ve kısa süre sonra düştüğü ortaya çıktı.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır