kapat
18.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

iste yatirim
 

Rehabilitasyonun faturası ağır olacak


Türkiye ekonomisinin krizden ciddi bir hasar aldığını söyleyen Finansinvest Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras, iyileşmenin zaman alacağının altını çizdi.
Aras, krizin bankacılık sektörüne ağır yara verdiğini kaydederek, "Bankacılık sistemini yeniden rehabilite etmek için GSMH'nin yüzde 20-25'ine varan bir kaynağa ihtiyaç var. Bu kriz Türk halkını işsizlik ve iflasları göğüslemek zorunda bıraktı" dedi. Türkiye'nin halen yapısal sorunlarla uğraştığını da vurgulayan Aras şunları söyledi:

"Ekonomi ile politikanın ayrıştırılması mutlaka sağlanmalıdır. Türkiye ekonomide uzun bir yola çıkmıştır. IMF ile imzalanan niyet mektubu ve gelecek 15 milyar dolarlık kaynak piyasalara moral verdi. Türkiye oldukça kritik bir dönemden geçiyor ve bu dönem yabancılarla iş alışverişi için önemli bir tarih".

Türkiye'nin çok sayıda krizden kendini kurtardığını belirten Ömer Aras, bu krizin de etkilerinin yıl sonuna kadar geçeceğini vurguladı. Aras, "Bu stand-by anlaşması Türkiye'nin yakalaması gereken bir fırsat olarak değerlendirilmelidir. Olaya bu açıdan bakalım" diye konuştu.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır