kapat
18.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Buzulları jetlerle yerle bir ettiler!


Rusya'nın Sibirya bölgesindeki aşırı soğuklar yüzünden Lena nehrinin bir kısmı ile nehrin kolları önünde dev buzullar oluştu.
Nehrin donmayan kısımlarından taşan sular 18.5 metre yüksekliğe ulaştı. Nehrin kenarındaki Lensk kentinin üçte ikisi sular altında kaldı. Helikopterlerle bölgeye gelen Rus kurtarma ekipleri, kentteki 10 bin kişiyi tahliye etti. Buzullar da her yıl olduğu gibi dinamitlerle patlatılmak istendi. Ancak bu işlem başarılı sonuç vermeyince Devlet Başkanı Vladimir Putin, Hava Kuvvetleri'ne emir verdi: Buzulları bombalayın!... Putin'in emriyle Sukhoi 24 tipi 3 bombardıman uçağı, Lena nehrinde oluşan 20 metre derinliğinde ve yaklaşık 17 kilometre uzunluğundaki buz kütlesine bomba yağdırdı.

16 TON BOMBA KULLANILDI
Çeçenistan'da da kullanılan bu uçaklar, 80 adet 250'şer kilogramlık bomba fırlattı. Buzun parçalanması sonucu nehir suyu 1 saat içinde yeniden normal yatağından akmaya başladı. Bölge halkı da yeniden evlerine döndü. Ancak halen birçok kişinin yiyecek ve içme suyu sıkıntısı çektiği, bölgeye gıda yardımının ulaşılamadığı açıklandı. Yapılan açıklamaya göre uçaklar, dev buz kütlesini parçalayabilmek için tam 16 ton patlayıcı kullandı. Ancak Putin'in bu müdahalesini "aşırı" bulanlar oldu. Patlayıcıların çevreye zarar verdiği ve canlıları tehlikeye soktuğu belirtiliyor. Ancak halkın "Başkan insanları kurtarmak için her şeyi yapıyor" diye düşündüğü söyleniyor.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır