kapat
18.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Yumurta günü


Yumurta saldırılarına ilginç tepkiler. Clinton güldü geçti, İngiliz bakan ise protestocuya bir yumruk patlattı
İngiltere'de 7 Haziran'daki genel seçimler öncesi, Başbakan Yardımcısı John Prescott gündeme oturdu. Ancak icraatları ile değil, yumruğuyla! Kuzey Galler'e giden Prescott, Craig Evans adlı vatandaşın protestosuyla karşılaştı. Prescott, ensesine yumurta yemenin hışmıyla protestocuya sıkı bir yumruk attı. İkili boğuşarak yere yığıldı. Kavganın görüntüleri ekranlara yansıyınca Muhafazakârlar ayaklandı.

Prescott üzüntü duyduğunu ancak "Kendisini savunduğunu" söyledi. Protestocu sorgulandıktan sonra Haziran ayının ortasına kadar gözetim altında kalmak suretiyle serbest bırakıldı.

PASTACIYA 30 GÜN HAPİS
Avrupa'da konferans turuna çıkan Amerika eski Başkanı Bill Clinton'a da yumurtalı saldırıda bulunuldu. Polonya'nın başkenti Varşova'da bulunan Clinton'a bir antikacı dükkanından çıkarken yumurta atıldı. Yumurtanın eski başkanın koluna isabet ettiği belirtildi. Kapitalizm karşıtı olan saldırgan, Amerikalı ve Polonyalı görevliler tarafından etkisiz hale getirildi. Clinton ise hiçbir şey yokmuş gibi davranıp ceketini çıkardı ve güneşli havada 15 dakika yürüdü, etrafındakilere imza dağıttı. Protestolarla ilgili bir ilginç haber de Kanada'dan... Kanada Başbakanı Jean-Chretien'in yüzüne 9 ay önce pasta atan Evan Brown isimli 24 yaşındaki gence 30 gün hapis cezası verildi.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır