kapat
18.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Ulaştırma Bakanı dahil 28 kişi öldü


İran'da Ulaştırma Bakanı ile 7 milletvekilini taşıyan bir yolcu uçağı, Sari kenti yakınlarında düştü. Uçaktaki 28 kişi hayatını kaybetti.
Ulaştırma Bakanı Rahman Dadman'ın ülkenin kuzeyindeki Gorgan kentindeki bir havaalanının açılışını yapmaya gittiği açıklandı.

7 MİLLETVEKİLİ DE VARDI
Saat 06.30'da Tahran'dan havalanan Faraz-i Kesm havayollarına ait Rus yapımı Yak-40 tipi uçağın pilotu Sari kenti yakınlarında "acil sinyal" verdi. Pilot hava trafik kontrolörlerine hava koşullarının kötü olduğunu belirterek Tahran'a döneceğini söyledi. Kısa bir süre sonra fikrini değiştiren pilot Sari'ye acil iniş yapacağını bildirdi.

07.38'deki bu konuşmadan sonra uçakla bağlantı kesildi ve uçak radardan kayboldu. Gorgan havaalanında tören için toplanan kalabalığa uçakla bağlantının kesildiğinin bildirilmesi üzerine arama çalışmalarına başlandı. Hazar Denizi kıyısındaki bölgede, uçaklar, helikopterler ve teknelerle aramalara başlandı. Türkmenistan ve Azerbaycan'dan gelen ekiplerin de katıldığı çalışmalar sonucunda uçağın enkazı, Sari'nin 145 kilometre doğusunda Gorgan ve Şahrud arasındaki dağlık bölgede bulundu.

KAZAYA 'ORAJ' NEDEN OLDU
Uçağın pilotu ve yardımcı pilotuyla 3 mürettebatının Ermenistan vatandaşı olduğu açıklandı. Bazı uzmanlar uçağın elektrik yüklü "oraj" bulutlarına girdiğini ve bu yüzden pilotun uçağın kontrolünü kaybetiğini öne sürdü.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır