kapat
18.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Eşlerimle rotasyon usulü sevişiyorum


5 karısı ve 26 çocuğu olan Mormon tarikatı üyesi Tom Green savunmasını verdi: Biz mutlu bir aileyiz. Eşlerim yatağımı sırayla paylaşırlar. Bu benim anayasal hakkım...
Amerika'ın Utah eyaletindeki "çokeşlilik" davası ilginç duruşmalara sahne olmaya devam ediyor. Eyalet savcılığı, Mormon tarikatı üyesi olan, 5 eşi 26 çocuğu bulunan Tom Green'in "çokeşlilik, haksız yardım fonu almak, küçük yaşta kızla cinsel ilişkiye girmek" gibi suçlardan 25 yıl hapis cezasına çarptırılmasını talep ediyor. Bir anda eyalet gündemine oturan davada savunmasını veren Tom Green ise "Bu benim anayasal din özgürlüğüm. Dini inanışım gereği 12 kadın ve 50 çocuğa kadar hakkım bulunuyor" diyerek kendisini savundu.

5 eşiyle de 16 ve daha küçük yaşlarındayken evlenen Green, eyaletteki 40 bin Mormon tarikatı mensubundan biri. Ancak savcılık, Green'i yasaları ihlal etmekle suçluyor. Çünkü çokeşlilik, 104 yıl önce eyalet yasalarından çıkarılmış ve suç olarak kabul edilmiş. Ancak eyalette Mormon tarikatı mensubu çokeşlilerin sayısının bir hayli fazla oluşu savcıların işini zorlaştırıyor. Öyle ki Green ve ailesinin yaşadığı Salt Lake City Belediye Başkanı ve onun davaya bakan kardeşi savcı dahi çokeşli bir aileden geliyor. Başta eşleri olmak üzere birçok kişi Green'in "din özgürlüğünün" kısıtlanamayacağını savunuyor.

RESMİ NİKAH YOK
Önceki günkü duruşmada Green, yasaları ihlal etmediğini, yasal olarak birden fazla kadınla evli olmadığını söyledi. Birlikte mutlu bir aile yaşantıları olduğunu belirten Green şöyle konuştu: "Eğer ilişkilerimiz seksten ibaret olsaydı çocuk yapmazdık. Biz bir aileyiz. Bizim yaşantımız kadınlara erkeklerden daha çok olanak sunar. Erkeğin birden fazla kadınla evlenme hakkı vardır. Ama bunu kadın seçer. Kiminle ve ne zaman evleneceğine, çocuk yapıp yapmayacağına kimse karışamaz. Eşlerim iş bölümü yapar, çocuklara ortak bakarlar. Yatağımı da rotasyon sistemiyle paylaşırlar."

Green, her eşiyle Utah eyaletinde evlendikten sonra Nevada eyaletinde boşanmış. Eşlerinin, resmi nikah istemediklerini çünkü "Evliliğin kadın, erkek ve Tanrı arasında olduğuna inandıklarını" söylüyor.

DÖNÜŞÜMLÜ HAYAT
Green'in eşleri Linda, Cari, LeeAnn, Hannah ve Shirley çocukların bakımından yemek ve ev işlerine kadar herşeyi dönüşümlü olarak yürütüyor. Çocukların banyosuyla her hafta bir eş ilgileniyor. Diğerleri de kalan işleri paylaşıyorlar. Çocuklar gruplara ayrılmış. Her bir annenin çocuğu bir gruba dahil.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır