kapat
13.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Ruhun Gıdası


Sisteki 'sanatçı' goriller

Gorillaz / Gorillaz (Parlophone / EMI)
Şimdi bu albümü anlatmak biraz zor. Ama çıkış şarkısı "Clint Eastwood"u dinlediyseniz, tamam; iyi bir şeyle karşı karşıya olduğunuzu anlamışsınızdır zaten... Gorillaz, Murdoc, 2D, Russel ve Noodle isimli dört çizgi karakterden müteşekkil. (Evet yanlış okumadınız; çizgi dedik. Yani aynı zamanda sanal bir grupla karşı karşıyayız!) Anlayacağınız bu adamları tanıyan, bilen yok. Suretlerini en son mart sonunda Camden'da verdikleri süper konserde gösterdiler. Prodüktörü tanıyoruz Allahtan; Nakamura. Konuk sanatçılar da süper; Blur'ün Damon Albarn'ı, Buena Vista'nın İbrahim Ferrer'i... Müzik derseniz... Kendileri dark-pop, punk-hop gibi bilinmeyen türlerden bahsediyor. Canım, başta dedik ya; anlatması zor. Siz iyisi mi dinleyin.

Yaz geldi de n'oldu?
Soul Hits (WEA / Balet Plak)

Efendim bir bara, bir pub'a, umumiyetle mesire yerlerinde mevzilenmiş rock müzik terennüm edilen mekanlara gittiğinizde hep aynı şeylerin çaldığı zannına kapılıverirsiniz. Çünkü neden, öyledir de ondan! Bir "Mustang Sally", bir "When a Man Loves a Woman", bir "Stand by Me", "In the Midnight Hour"... Sorarım size, hangi cahil bunları şimdiye dek duymamış, eşliğinde şöyle bir salınmamıştır? İşte mezkur parçaların tümü size kolaylık olsun diye bir albümde toplanmış. Alın, tekrar tekrar dinleyin. Bunları sevmediğimiz akla gelmesin; zira biz bu albümü gelmiş geçmiş en süper 'güneyli' soul grubu mensupları Andy ve Steve'e ithaf ettik bile. O bildik parçaları hiç o kadar güzel dinlememiştik. Neyse...

Siyam'ın hatrına
Tolga Tüzün / Nix (Kalan Müzik)

Tolga Tüzün'ü tanımıyoruz. Albümü "Nix"e yazdığı CV'sine bakılırsa da, hiç müşerref olamayacağız. Ama Nix'i sevdik. Nix, herhalde Tüzün'ün Siyam kedisinin adı. (Zira kapağın içinde bir Siyam resmi var, üstünde de "anısına yazılmıştır" yazıyor. Aferin.) Tolga Tüzün Hz. Süleyman'ın Sarayı'na kafayı fena takmış. Biz de çocukken "Süleyman'ın Hazineleri"ni okuduğumuzda etkilenmiştik, ama Tüzün kadar olmasa gerek. Bir de CD'yi çıkarınca altından Adorno'nun "Yanlış yaşam doğru yaşanmaz" özlü sözü çıkıyor. Ama Tüzün doğru müzisyenlerle çalışmış; İmer Demirer, Yahya Dai, Oğuz Büyükberber, Sarp Maden, Volkan Öktem bunlardan bazıları. Tolga Tüzün'ün insana ağır bir gecenin sabahında iyi gelen piyano nağmelerini tavsiye ederiz.

AYŞE DENİZ POYRAZ

adp@sabah.com.tr

 
2001 yılı Türkiye 1. Futbol Liginin şampiyonu kim olacak?

Fenerbahçe
Galatasaray
Gaziantepspor
Beşiktaş

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır