kapat
13.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Medyasoft
 

KISA KISA KISA


Dahi yazar Shakespeare'in bir portresi bulundu
Kıvırcık ancak tepede seyrek saçlar, yeşil gözler, iri burun... Bu tablo, edebiyat dünyasının gelmiş geçmiş en büyük yazarlarından William Shakespeare'in "hayattayken yapılmış tek portresi". Bir Kanadalı, portreyi John Sanders'in yaptığını ve 12 kuşaktır ailesinde olduğunu açıkladı. Uzmanlar, tablonun 1603'te yapıldığını doğruladı. Tablo, yazar 39 yaşındayken çizilmiş.

Afganistan'da Taliban müzik aletlerine el koydu
Afganistan'da yönetimi elinde bulunduran aşırı dinci Taliban, erkeklerin spor yaparken şort giymesinden sonra şimdi de kafayı müziğe taktı. Taliban askerleri, birçok kentte baskın düzenleyip müzik aletleri, radyo, kasetçalar ve müzik kasetlerini meydanlarda toplayıp yaktı. 'Sakalını İslam'a göre uzatmayan' 80, namaza katılmayan 21, müzik kaseti bulunduran 42 erkek de hapis cezasına çarptırıldı.

Küba lideri Fidel Castro: Cennete çok yaklaştım
Malezya'ya resmi ziyarette bulunan Küba Lideri Fidel Castro Asya'nın en yüksek binası 88 katlı Petronas Kuleleri'ne çıktı. Castro, Kuala Lumpur'daki kulede "Burada cennete çok yaklaştım" dedi. 74 yaşındaki komünist lider "Korkmadım. Ancak insan boşlukta hissediyor" dedi. Castro'nun cennetten bahsetmesi "Acaba sağlığı yerinde mi?" sorularını akla getirdi.

Dinozorların hayatı meteorla başladı
Dinozorların nesli 65 milyon yıl önce Meksika'nın Yucatan bölgesine düşen meteor sonucu tükenmişti. Washington Üniversitesi uzmanları, uzun araştırmalar sonunda dinozor çağını da 200 milyon yıl önce düşen bir meteorun başlattığını ortaya çıkardı. Uzmanlar, bu sonuca Queen Charlotte Adası kayalıklarındaki karbonları inceleyerek vardıklarını açıkladı.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır