kapat
12.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Superbahis
 

Bu maçı yayınlayın


TRT, Yükselme Grubu'nda hayati önem taşıyan maçı diğer karşılaşmalarla dönüşümlü yayınlamak için başvurdu; Futbol Federasyonu kabul etmedi

Federasyon inat etti
Yükselme Grubu'nda yarın oynanacak Diyarbakır-Altay maçı öncesi naklen yayın kaosu... TRT'nin bu maçı naklen yayınlamak için başvurduğu Futbol Federasyonu olumsuz yanıt verdi. Bunun üzerine TRT yetkilileri bu maçı diğer karşılaşmalarla birlikte dönüşümlü vermeyi teklif etti. Ama federasyon bunu da geri çevirdi. Bu sırada Altaylı yöneticiler, Diyarbakırspor Başkanı Adnan Öktüren'in Ankara'da maçın yayınlanmaması için yaptığı girişimlere tepki gösterince ortalık karıştı.

'Evet, biz istemedik'
D.Bakır Başkanı Öktüren, karşılaşmanın yayınlanmasını istemediğini doğrularken "Ama bundaki amacımız seyircimizin maça gelmesini sağlamaktı. İyi diyaloğumuz olan Altaylı yöneticilerin anlamsız açıklamalarını esefle karşılıyoruz. Bu maç televizyondan verilince maddi olarak büyük kayıplara uğrayacağımız için yayına karşı çıktık. Ama bu isteğimiz yanlış yorumlandı ve başka nedenlere dayandırıldı" dedi. Zorlu ise "Bizim bu maç öncesinde kafamızı karıştıran tek şey Federasyon'un naklen yayına izin vermemesidir" diye konuştu

Göztepe-Belediye naklen
Bu tartışmalar sonunda Futbol Federasyonu, TRT'ye bugün Şekerspor-Elazığspor, yarın da Göztepe-Belediye maçlarını naklen yayınlaması için izin verdi. Ancak yayın tartışmasıyla iyice gerilen iplerin kopmaması ve maçlar sonunda ortaya çıkacak şaibelerin önünün kapanması için en sağlıklı yol, pazar günkü üç maçın dönüşümlü olarak naklen yayınlanması olarak gözüküyor.

Gözlemci Ulusoy olsun
Altay Başkanı Zorlu, "D.Bakır maçımız Türkiye'nin nabzını tutacak. Bu yüzden Haluk Ulusoy'u bu maçın gözlemciliğini yapmaya davet ediyorum" dedi

Altay Başkanı Nafiz Zorlu, yarın D.Bakır deplasmanında oynayacakları maçın Türk futbolu için büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, "Türkiye'nin nabzı bu maçta atacak. Biz D.Bakırlılar'ın konukseverliğinden eminiz ama ortamın çok gergin olacağı da ortada. Bu nedenle Federasyon Başkanı Ulusoy'u bu maçın gözlemciliğini yapmaya davet ediyorum" diye konuştu.

D.Bakır çıkarması
Altay'ın kaldıracağı özel uçak için B.Şehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, Konak Belediye Başkanı Erdal İzgi, milletvekilleri Hakan Tartan, Güler Aslan, Rahmi Sezgin, Burhan Bıçakçıoğlu, Rıfat Serdaoğlu ve İzmir eski valisi Kutlu Aktaş yer ayırttı.

Hakem Uluyol
Yükselme Grubu'nda haftanın maçlarını yönetecek hakemler de açıklandı. D.Bakır-Altay maçında Ali Uluyol düdük çalacak. Diğer maçların görev dağılımı şöyle: Şeker-Elazığ: Zafer Önder İpek, Göztepe-İst..B.Ş.Belediye: Selçuk Dereli, Sivas-Hatay: Reha Biçiçi, K.Konya-Hacılar Erc.: İbrahim Çınar.

ÇAĞATAY ÇAĞLAR-HAMZA ÖZALKUŞ

 
2001 yılı Türkiye 1. Futbol Liginin şampiyonu kim olacak?

Fenerbahçe
Galatasaray
Gaziantepspor
Beşiktaş

 


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır