kapat
12.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

iste yatirim
 

KISA KISA KISA


Antalya'da oteller dolup taşıyor
2000 yılında 10 milyonu aşan sayıda turistin geldiği Türkiye'ye, kurların serbest bırakılması yeni bir turist dalgasını başlatıyor. Antalya'da otellerin doluluk oranı yüzde 85'i buldu.

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Ahmet Barut, Türk turizm tarihinin en iyi sezonunu yaşadığını söyledi. Barut, "Mayıs ayında Antalya'daki otellerin ortalama doluluğu yüzde 85 dolayındadır. Bu geçmiş yıllarda yüzde 40-50 civarında gerçekleşiyordu" dedi.

Tüzmen dericiliğe destek verdi
Dış Ticaret Müsteşarı Kürşad Tüzmen, dericilik sektörüne yönelik desteklerin artırılması gerektiğini söyledi. 1997'de 774 milyon dolar olan sektör ihracatının, 1999'da 508 milyon dolara indiğini, geçen yıl ise 554 milyon dolar düzeyinde gerçekleştiğini hatırlatan Tüzmen, ilk dört aylık döneminde de geçen yılın aynı dönemine göre, ihracatta yüzde 16'lık artış kaydedildiğini söyledi. Doğu ve Güneydoğu'da havyvancılığın gelişmesine karşın, buralarda üretilen derilerin İzmir, İstanbul, Bursa'daki sanayiciler tarafından kullanılamadığını, sektörün ithalat yapmak durumunda kaldığını kaydeden Tüzmen, entegre üretimin desteklenmesi gereğine dikkati çekti.

Nobel'li ekonomist geliyor
Nobel ödüllü ekonomist Harry Markowitz, konferans için Türkiye'ye geliyor. Ekonomi bilimleri dalında Nobel Ödülü alan Harry M. Markowitz, Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi'nde 14 Mayıs'ta bir konferans verecek. Yatırım portföyü seçimine getirdiği bilimsel yaklaşımla tanınan ve bir akademik disiplin olarak finansta yeni bir çağa yön veren isimlerin başında gelen Markowitz, konferansında "İyileştirilmiş Etkin Sınır Pratik Midir?" konusunu ele alacak.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır