kapat
06.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Brit'ler uçak olayını çözdü


Mahmur gözler, şişmiş ayaklar, yorgunluk, jet-lag... Uzun uçuşların dezavantajları tarihe mi karışacak ne? British Airways'in yeni kabinlerinde durum bunu gösteriyor
Şaka değil: İngiliz Havayolları British Airways'in yeni business kabini Club World'de uçma şansına sahip olanlar saat farkı, uçak stresi, yol yorgunluğu gibi sorunları çok az yaşıyor. Neden? Çünkü şirketin 200 milyon pound harcayıp yaptırdığı Club World kabinlerinin tamamen yatabilen ergonomik yataklarında mışıl mışıl uyuyabiliyorsunuz. Ama ne mışıl! Bir grup gazeteci sizler için kendilerini feda edip uçuşu test etti. Komple yatay bir pozisyonda battaniyelere sarınıp, kulaklıklar takılıp, bir yandan şaraplarını yudumlarken bir yandan da 18 kanallı yayınlar dikkatle incelendi. Seçilen filmin hemen ardından börtü böcek ve doğa sesleri kanalı ayarlanıp uykuya dalındı, fakat o da nesi? Yedi saatlik uçuş bitmiş, uçak inişe geçiyor. Yedi saat diyoruz, çünkü bu sınıfta uçmak için önce Londra aktarması yapmak gerekiyor. Tabii ki yolculuk uzuyor. Ancak hareketsiz dokuz saat uçmak istemeyen, sigara molası için ölüp biten yolcular için transit yolculuk ideal. Zira Terraces Lounge'da medeni bir şekilde nikotin ihtiyacı giderilebiliyor. Sigara içmeyenler de teras havasında dizayn edilen mekanda dinlenebilir.

Avrupa uçuşlarında business sınıfı için yeniden tasarlanan Club Europe'ta lacivert deri koltuklarda ferah ferah dört saatlik İstanbul-Londra yolculuğunu katedebilirsiniz. Üstelik inişte ayrıcalıklı yolcu muamelesi görüp pasaport kontrolünü hızlı atlatmak mümkün. Ne diyelim? Para, para, para...

Kulüp uçmanın maliyeti ne?
Club World'de İstanbul-Londra-New York uçuşu 2.500 dolar. Kabin bilim-kurgu filmlerinde uzay yolculuğu için ayrılan odaları andırıyor. Laptop'la çalışma imkanı ve telefon var. Bir başka güzelliği de el bagajı limitinin 18 kiloya çıkarılması. Pekala iki çanta yapıp inişte bagaj beklemeden süzülüp gidebilirsiniz.

Club World'ün bir alt sınıfı World Traveller Plus'da uzun mesafeli uçuşlarda koltuklar tam yatmıyor ama ayak uzatmak, iyice geriye yaslanmak mümkün. Fiyatı daha uygun; 1.500 dolar. Bilgi için British Airways: 0212 248 50 17 (3 hat)

 
2001 yılı Türkiye 1. Futbol Liginin şampiyonu kim olacak?

Fenerbahçe
Galatasaray
Gaziantepspor
Beşiktaş

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır