kapat
07.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

'Ben yargıç mıyım?'


9. CUMHURBAŞKANI Süleyman Demirel, hakkındaki suçlamalar nedeniyle tutuklu bulunan eski bakan ve işadamı Cavit Çağlar'la ilgili bir soru üzerine "Adaletin tecellisini bekleyecek kadar sabır eğer insanlarda yoksa, o zaman adalete gerek kalmaz. Ki, o insanlığın en vahim hadisesi olur" yanıtını verdi.
İsrail ile Filistin arasında aracılık yapmak üzere oluşturulan Komisyon toplantısı için ABD'ye giden Demirel, dün Türkiye'ye döndü. Demirel, Esenboğa Havalimanı'nda bir gazetecinin, "Çağlar'ın aklanacağını düşünüyor musunuz?" şeklindeki sorusu üzerine sinirlenerek, şunları söyledi: "Ben yargıç mıyım? Ben yargıç değilim ki... Neyi soruyorsun onu anlamadım. Kişilerin aklanıp aklanmaması yargıca sorulur. Yargının vereceği kararları kimse vermesin. Ve adaletin tecellisini bekleyecek kadar sabır eğer insanlarda yoksa, o zaman adalete gerek kalmaz. Ki, o insanlığın en vahim hadisesi olur. Soğukkanlılıkla, sabırla bekleyelim. Suçlamak yetmez, suçun ispatlanmış olması lazım. Ve nihayet suçlanan kişiye de savunma hakkı tanıyın. Medeniyetin gereği bu, insanlığın gereği bu. Ve bunu herkes için tanıyın. Suçun nevi, şekli, cinsi ne olursa olsun, iddianın şekli ne olursa olsun, itham edilen kişiye savunma hakkı tanınmayan ülkelere uygar ülke denmez."

AMELİYAT KARIŞIK VAKA
Demirel, bir başka gazetecinin, katarakt ameliyatını Türkiye'de yaptırmayışının özel bir nedeni olup olmadığını sorması üzerine de şöyle dedi: "Türkiye'de olsak, Türkiye'de olmasak diye bugün bir sorun yok. Zaten Türkiye'nin hastaneleri, Türkiye'nin hekimleri de, başka ülkelerin hastaneleri ve hekimleriyle beraber çalışıyor. Benim meselem yeni bir mesele değil. Daha önce de hem kendi hekimlerimiz hem de dışardaki hastaneler tarafından görülmüş bir vakadır. Karışık bir vakadır. Ve bizim hekimlerimiz de öyle münasip gördüler."

Demirel, "Gözünüz şu anda iyi mi?" şeklindeki bir başka soruya da, "İyi" yanıtı verdi.

Demirel'i, Esenboğa Havalimanı'nda Ankara Valisi Yahya Gür'ün yanı sıra Demokrat Türkiye Partisi Genel Başkanı İsmet Sezgin, Cumhurbaşkanlığı eski Genel Sekreteri Necdet Seçkinöz ve bazı eski bakanlar ile yakalarında Demirel portresi üzerinde "Seninle Ömür Boyu" yazılı kokartlar taşıyan kalabalık bir grup da hazır bulundu.

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır