kapat
07.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

"Boyun eğmeyeceğiz çünkü haklıyız"


ANAP lideri Yılmaz, ülkede topyekun reform gerektiğini savundu ve ANAP'ın dönüşüm için kavgadan yılmayacağını vurguladı
ANAP lideri ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, partisine yönelik iftira ve tertiplere rağmen başı dik olarak mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi. Yılmaz, Hazreti Ali'nin "Haklı olduğun zaman karşındaki kim olursa olsun boyun eğmeyeceksin. Çünkü, haklı olup da boyun eğersen hem hakkından olursun hem de şerefinden olursun" sözünü hatırlattı.

"PALAVRALARLA OLMAZ"
Partisinin Ankara İl Kongresi'nde konuşan Yılmaz, Türkiye'de öncelikle devletin tepeden tırnağa her alanda köklü bir reforma tabi tutulması gerektiğini savundu. Yılmaz, "Vatandaşa götürülen hizmetin yetersizliğinden yolsuzluklara, siyasete olan güvensizliğe kadar her şeyin temelinde Türkiye'deki devlet yapısının çarpıklığı yatar" dedi. Türkiye'nin yakın geçmişinde ve bugününde ANAP'ın olduğunu savunan ve "Hiç şüpheniz olmasın ki Türkiye'nin geleceğinde de biz olacağız" diyen Yılmaz, ANAP'ın kurulduğundan bu yana özgürlük ve demokrasi kavgası verdiğini anlattı ve "Tek başımıza kalsak bile bu mücadeleyi sonuna kadar yapmaya kararlıyız" diye konuştu. Yılmaz, Türkiye'nin dünyanın lider ülkelerinden olabilmesi için hazırladıkları projelerin hayata geçmesi gerektiğini ifade etti. Yılmaz, "Bunlar, Anavatan Partisi'nin gayretleriyle olacaktır. Hayatında taş üstüne taş koymamış, sadece bizim yaptığımız hizmetlere taş koymasını bilenlerin laflarıyla palavralarıyla olmayacaktır" dedi. ANAP ve onun mensuplarının uzun bir zamandan beri değişimin ve gelişmenin karşısında direnen güçlerin, statükonun boy hedefi durumuna geldiğini savunan Yılmaz, "Olmadık iftiralar, iddialar ve tertiplerle üstümüze gelmişlerdir" dedi. Hazreti Ali'nin "Haklı olduğun zaman karşındaki kim olursa olsun boyun eğmeyeceksin. Çünkü, haklı olup da boyun eğersen hem hakkından olursun hem de şerefinden olursun" sözlerini hatırlatan Yılmaz, haksız saldırılara uğradıkları için, tertiplere hedef oldukları için üzgün olduklarını dile getirerek "Üzgün olmamız bunlar bizi yıprattığı için değil. Üzülmemizin bir tek sebebi vardır: Türkiye bu boş işlerle vakit kaybettiği içindir." diye konuştu. Yılmaz, şöyle devam etti: "Türkiye'nin tarihi akış içerisinde gelişme yolunu kesmek isteyenler ile bugün ANAP'a saldıranlar aynı kişilerdir. Bu nedenle, verdiğimiz mücadele, partimiz için bir onur mücadelesi olduğu gibi, bir haysiyet mücadelesi olduğu gibi aslında milletimiz için bir kurtuluş mücadelesidir."

"ONUR MÜCADELESİ"
Partinin kurucu genel başkanı Turgut Özal'ın 1990'da, "Önümüzdeki devrede, arkadaşlarımızla ilgili olarak çok spekülasyonlar yapılacaktır. Bizi birbirimize katmak için dünyanın her türlü hilesi hurdası yapılacaktır" dediğini hatırlatan Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: "Partimize yönelik yıpratma girişimleri bugünün işi değildir. Doğrudan bizi hedef alan saldırılar, hiç şüpheniz olmasın ki önümüzdeki dönemde de artarak devam edecektir. Biz geleceğin Türkiye'sini kurmaya çalıştıkça saldırı okları da üzerimize yağmaya devam edecektir."

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır