kapat
07.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Meclis-i Mebusan


BİR TAKIM

En rahat isim
Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki derbi öncesi, kulis ve tahminlerin dışında kalan tek isim Erdal İnönü oldu. Geçen hafta kendisini ziyaret eden Galatasaray'lı Fikri Sağlar, İnönü'ye "Sizin hangi takımı tuttuğumuzu bir türlü öğrenemedik" dedi. İnönü yine sır vermedi ama "Biz yıllarca Beşiktaş'ta oturduk" dedi.

BİR ADRES

www.mustafaverkaya.com
MHP İstanbul Milletvekili Mustafa Verkaya da, kişisel web sayfası açtı. Ama Verkaya, tüm vekillerden daha cesur. Çünkü vatandaşların, MHP ve hükümet hakkındaki düşüncelerine ilişkin mesajlarına da yer veriyor. Çoğunluğu aleyhte olan mesajların en ilginci ise, bir parti yöneticisinin yeni aldığı Range Rover jeep konusunda: "O vekilimize söyleyin yeni jeep'i hayırlı olsun, inşallah ters döner"

BİR KARAR

Kulis ve yasak
TBMM kulislerinin gazetecilere kapatılma kararında, vekillerin telefon konuşma faturaları ile, makam araçlarının yaptığı kilometre haberleri etkili oldu. Ama bu iki listeyi de basına veren biri DSP'li diğeri de MHP'li, iki Başkanlık Divanı üyesiydi.

Divan üyeleri yasak koyarak çözüm arıyor. Çözüm, kulisleri kapatmak yerine, Meclis'in itibarını artırıcı önlemler alma olsaydı, 76 yaşındaki Kahramanmaraşlı eski bir vekilin, geçen hafta TBMM'ye gönderdiği milyarlık "Mutluluk çubuğu" faturası da tereddütsüz ödenmezdi.

BİR KARAR

Garson kızlar
TBMM Başkanlık Divanı son toplantısında sadece Meclis kulislerini basına kapamadı. Hayırlı bir karar da aldı. Meclis Genel Kurulunda görev yapan ve dördü bayan dördü de erkek olan kavaslar, geçici nitelikte, garson, ahçı ya da ocakçı kadrosundaydı. TBMM Başkanvekili Murat Sökmenoğlu'nun önerisi ile bu personel, kadroya alındı. Garson kızlar asıl işlerine kavuştu.

BİR VEKİL

Seçmene selam
Başbakan Bülent Ecevit, geçen hafta İspanya'ya doğru uçarken TBMM'de de iki ülke arasındaki karayolu taşıma anlaşması benimsendi. Görüşmelerde kürsüye çıkan, FP'li Alaattin Sever Aydın, önce Batman'ın yol sorununa, ardından 28 Şubat sürecine değindi. İmam hatiplilerin, polis okullarına alınmamasını eleştirirken de süresi doldu. Aydın, İspanya'ya gelemedi...

BİR ŞİKåYET

Yanlış başvuru
Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu geçen hafta TRT yetkililerini arayarak, kurumun Meclis Bürosunu şikayet etti. Bostancıoğlu, Plan Bütçe Komisyonunda konuşmuş, TRT ise akşam haberlerinde görüntü vermemişti. Ancak Bostancıoğlu, Komisyon Başkanı DSP'li Metin Şahin'in, kamera ve fotoğraf makinelerini yasak getirdiğini bilmiyordu. Şikâyetini, Şahin'e yapması gerekiyordu.

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır