kapat
07.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Başkan: Arazi vardı istemediler


SİLİVRİ Belediye Başkanı Selami Değirmenci, SABAH'ın soruları üzerine, arazinin Adalet Bakanlığı tarafından alınması sırasında bazı kişilerin yüklü rant elde ettiklerini, arazinin değerinden çok yüksek fiyatla devlete satıldığını söyledi.
Adalet Bakanlığı'nın daha önce Orman Bakanlığı'ndan cezaevi arazisi talep ettiğini ve Büyükçavuşlu'da bu iş için uygun bir arazi teklif edilmesine rağmen vazgeçildiğini anlatan Değirmenci, şunları söyledi: "Adalet Bakanlığı kendilerine Orman Bakanlığı tarafından teklif edilen yerden vazgeçerek özellikle bu arazinin alınmasını istemiştir. İki arazi arasında 6 km mesafe farkı varken, bu araziye trilyonlar ödenmesiyle devlet zarara uğratılmış ve bazı kişilerin rant elde etmesi sağlanmıştır. Metrekaresini 4 milyon 200 bin liradan aldıkları araziyi satışa çıkarsalar 2 milyon liradan satamazlar. Satabilirlerse beni Silivri Meydanı'nda assınlar."

Başkan Değirmenci, ayrıca eski hakim Muammer Uğur'un kayyumluğunu yaptığı arazinin yanında bulunan Hazine arazisinin Müezzinoğlu ailesine verilmesiyle ilgili mahkeme kararının Hazine avukatlarınca temyiz edilmemesinin de düşündürücü olduğuna dikkat çekti.

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır