kapat
07.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Hakime F tipi torpil!


İki hakim devreye girdi, Adalet Bakanlığı Silivri ilçesinde F tipi cezaevi yapmak için arsa aldı, üstelik değerinin kat kat üstünde 4 trilyon lira ödedi
ADALET Bakanlığı, cezaevi yapmak üzere Silivri'de bir arsa aldı. Ancak, arazinin satışını iki eski hakimin sağlaması, üstelik gerçek değerinin iki katına satış yapılması ortalığı karıştırdı.

Üzerinde F tipi cezaevi yapılacak arazinin Adalet Bakanlığı'na satışında eski hakimler Muammer Uğur ile Ali Gültekin'in parmağı olduğu ortaya çıktı.

Meclis gündemine taşınan olay, Maliye eski bakanlarından Ziya Müezzinoğlu'nun kardeşi Hikmet Müezzinoğlu'nun mirasçıları Pelin ve Ali Müezzinoğlu, sahibi oldukları arazinin yakınındaki 2299 parsel numaralı Hazine'ye ait 300 bin metrekarelik arazinin de kendilerine ait olduğunu ileri sürerek dava açmalarıyla başladı. Müezzinoğlu ailesi, arazinin kendileri adına tescil edilmesini istiyordu. Silivri Asliye Hukuk Mahkemesi'nde hakim olarak çalışan Muammer Uğur, arazi anlaşmazlıkları ile ilgili davalara da bakıyordu. 1995'te görevinden ayrılan Uğur, avukatlık yapmaya başladı. Ancak, yasal olarak daha önce hakimlik yaptığı mahkemedeki davalara giremediğinden, birlikte çalıştığı avukat Naif Yıldızlar ile işbirliği yapmaya başladı.

ESKİ HAKİM ÖNCE KAYYUM, SONRA ARACI
Müezzinoğlu'nun 1996'da ölümü üzerine çocukları arasında arazi anlaşmazlığı başgösterdi. Müezzinoğlu kardeşler, Silivri E-5 Karayolu Ali Paşa Köyü sınırları içinde ve Güzel Anadolu Sitesi arkasında bulunan altı araziyi paylaşmak için 1996'da dava açtı. Silivri Asliye Hukuk Mahkemesi hakimi Ali Gültekin, hissedarlar arasında uyuşmazlığın çözümü için, eski hakim Uğur'u "kayyum" atadı. Dava, 1999'da sona erdi ve mahkeme 2299 parsel arsayı da Müezzinoğlu kardeşlere verdi. 300 bin metrekarelik Hazine arazisinin Müezzinoğlu kardeşlere verilmesi kararı, Hazine avukatlarının yasal süresi içinde kararı temyiz etmemeleri nedeniyle kesinleşti. Eski hakim Uğur da, Müezzinoğlu Ailesi'nden aldığı vekaletle arazinin satış işlemlerini takip etmeye başladı.

BAKANLIK ARAZİ ARAYINCA ESKİ HAKİM DEVREYE GİRDİ
Adelet Bakanlığı, Silivri'de F tipi cezaevi yapımına karar verince Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, 1999 yılının son aylarında Büyükçavuşlu'ya giderek inceleme yaptı. Silivri'de F tipi cezaevi için uygun arsa aramaları sonunda, Hazine arazisinin kamulaştırılması için talimat verildi. İddiaya göre eski hakim Muammer Uğur, bu sırada elinden çıkaramadığı arazileri devlete satmaya çalıştı. Uğur'un Ankara'ya giderek Bakanlık yetkilileriyle görüşmelerde bulunduğu da öne sürüldü. Bakanlık, Uğur'un satmaya çalıştığı arazilerin kamulaştırılması için talimat verdi. Toplam 960 bin metrekare arazinin kamulaştırılması için talimat verildi. Adalet Bakanlığı, bu arazi için 4 trilyon 200 milyar lira ödedi. Ancak arazinin gerçek değerinin 1 trilyon lira olduğu iddia ediliyor. Ayrıca tapudan şerh konularak yapılması gereken satışın noter aracılığıyla yapıldığı belirtiliyor.

İlhan UYGUN

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır