kapat
07.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Nokia
 


Mükemmel lig

Bu tip maçların futbolcuları belli. Hem kendileri oynar, hem de rakibi oyundan düşürürler. Bunlardan sahadaki en sivri isim, Hagi. Mustafa Denizli, bence en doğru olanı yapmış. İyi top kullanan Hagi'nin karşısına, top kullanmada fazla etkili olmayan ama çok mücadele eden Lazetiç'i vermiş. Lazetiç, Hagi'ye iyi markaj yapmakla kalmadı, F.Bahçe topu kaptığında boşa çıktı. Hagi de takip etmeyince bütün tehlikeli ataklar ondan başladı. Denizli, Ali Güneş'i mükemmel kullandı. Hem G.Saray orta alanındaki etkinliği bozdu, hem de G.Saray defansının arasına sokarak onları şaşırttı. Zaten çözene kadar da Ali golü bulmuştu.

Hagi uzun süre G.Saray'ı 10 kişi oynattı. Ogün ve Johnson'un sakatlıkları, F.Bahçe'nin G.Saray'ın orta alan etkinliğini kırmasını zorlaştırdı. Ergün sakatlıktan yeni çıkmanın dezavantajıyla solda isteneni veremedi. Okan, eski Okan değil. Emre de öyle. Bunun için de G.Saray o bildiğimiz uzun süre presle oynayan ve rakibi hırpalayan görüntüyü vermedi.

Erdemir'e tam not

Maçın başında Emre'nin kaçırdığı golde, Rüştü'nün ani hareketle açıyı daraltması o vuruşu dışarıya atmasını sağladı. Rüştü bu yıl F.Bahçe'nin buraya gelmesindeki en büyük aktörlerden biri.

Erdemir, böyle bir ortamda bu tarz maçı, yönetebileceği en iyi şekilde yönetti. Seyirci baskısı altında kalmadı. Hata mı? Yaptı. Ama maçı etkileyecek hata yapmadı. 2 nolu yardımcı Fahir Ersoy bu maça yakışacak bir bayrak değil. Sonucu etkileyebilecek pozisyonlarda kaldırdığı yanlış bayraklarla maça tesir etti. Artık yardımcılar en az hakem kadar oyunda etkililer.

Mustafa daha iyiydi

Mustafa, elindeki imkanları elverdiği ölçüde iyi kullandı. Oynattığı ve oynatmadığı adamlarla ve değişiklikleriyle Lucescu'ya göre takımını daha iyi yönlendirdi.

Lucescu bizim gibi maçı seyretti. Akıntıya bıraktı ve kaybetti. Fatih Terim'den sonra maalesef bu Romen bence G.Saray'ın vizyonunu küçülttü.

Polis, mükemmel önlem almıştı. Tek çirkinlik, G.Saraylı futbolcuların soyunma odasına giderken tünelde karşılaştığı davranış biçimiydi. Antep'in Denizli galibiyeti ve Fener'in kazancı ligi muhteşem hale soktu. F.Bahçe, G.Saray ve G.Antep camialarına tepeden tırnağa ne kadar teşekkür etsek az. Artık kim şampiyon olursa olsun. Ama inşallah Türkiye'de ligler önümüzdeki yıllarda da böyle olur.

 
2001 yılı Türkiye 1. Futbol Liginin şampiyonu kim olacak?

Fenerbahçe
Galatasaray
Gaziantepspor
Beşiktaş

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır