kapat
07.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Nokia
 


Ah Lucescu ah!

Maç başladı, şaşırdım kaldım. O taraftarın hırsı, arzusu, yaptıkları tezahürat gerçekten olağanüstüydü. Ancak F.Bahçe'yi aynı oranda istekli göremedim. Maç sonrası taraftarı, yöneticisi ve futbolcusu ile bir bütün halinde yaşadıkları sevinç ise görülmeliydi.

Bir haftadan beri, medyadaki yayınların da etkisiyle ortam iyice gerilmişti. Ama maçta olumsuz anlamda düşünülenler olmadı. Sahada belki iyi futbol yoktu ama büyük heyecan vardı. Bu heyecan da bu derbinin adına ve büyüklüğüne yakıştı. Şükrü Saracoğlu Stadı'nı dolduran 42 bin taraftar, bu futbol müsabakasını bir karnavala çevirmeyi bildi. G.Ssaray, Lucescu'nun sayesinde farklı kazanabileceği maçı yenik bitirdi. Senin elinde Jardel gibi biri varken niye kulübede oturtursun? Serkan'ı F.Bahçe defansının içinde yalnız bırakmak takımına ne kazandırdı? Oysa forvette Arif'le Jardel'in oynaması, F.Bahçe'nin en zayıf tarafı olan savunmasını zorlar, kaçırılan pozisyonlarda da Jardel faktörüyle farkı getirecek goller atılabilirdi.

G.Saray organize olamıyor

Sarı-kırmızılı takım, oyunun sonlarına doğru ikinci golü yedikten sonra savunma güvenliğini bırakarak Fenerbahçe'yi ciddi biçimde zorladı. Ama Galatasaray'da haftalardır görülen bir sıkıntı dün de ortaya çıktı. Sarı-kırmızılılar takım olarak organize olamamanın büyük sıkıntısını çekmekteler. Suat, Emre ve Okan rakip peşinde koşmaktan organizasyon görevlerini yapmaya fırsat bulamadılar. Hasan Şaş, sahada kendinden başka kimseyi görmüyor. Topu alıyor, etrafında mutlaka bir tur dönüyor. Pas verecek, vermiyor. Kendisine verilen her topta ısrarla dripling yaparak kaptırıyor, bunun sonucunda da takımına büyük zarar veriyor. Kendisini Fatih Terim'le kıyaslayan Lucescu, futbolcular üzerinde disiplin ve otorite sağlayamadığı için takımı sıradan futbol oynar hale getirdi. Oyun sisteminde, takım tertibinde ciddi sorunlar var.

Galatasaray buna rağmen Fenerbahçe karşısında futbolcuların olağanüstü gayretleri sonucunda çok net fırsatlar yakaladı. Ama bunlar acemice harcandı. Böyle dev maçlara alışık olan ve yakaladıkları pozisyonları rahatlıkla gol yapabilecek oyunculara sahip G.Saray'ın, bu kadar gol kaçırması, mağlubiyeti getirdi. Hakem Orhan Erdemir, stres düzeyi dorukta olan bu maçı en az hatayla bitirmeyi başardı. Doğru yerlerde doğru kararlar verip, maçın sağlıklı biçimde bitmesini sağladı.

 
2001 yılı Türkiye 1. Futbol Liginin şampiyonu kim olacak?

Fenerbahçe
Galatasaray
Gaziantepspor
Beşiktaş

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır