kapat
07.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Nokia
 

İSKİ'den nağmeler


35 kişilik İSKİ Korosu bir yandan su ve kanalizasyon gibi sorunlarla uğraşıyor, bir yandan da musiki çalışmaları yapıp konserler veriyor
İstanbul'un su ve kanalizasyon sorunlarına çözüm bulmakla görevli olan İSKİ personeli, spordan sonra musikiye de el attı. İSKİ'nin kendi personelinden oluşturulan 35 kişilik Türk Sanat Musikisi Korosu Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen 'Mavi Haliç Sempozyumu'nda görücüye çıktı. Sempozyum öncesinde katılımcılara bir musiki ziyafeti veren İSKİ Korosu, yoğun alkış aldı. Koro; Şef Emel Güntekin dışında tamamen İSKİ'nin kendi çalışanlarından oluşuyor.

SIRA TASAVVUF MUSİKİSİNDE
Koro üyelerinin kimi atıksuların uzaklaştırılması için kanalizasyon planlaması yapıyor, kimi su temini çalışmalarını yürütüyor, kimi garajda, kimi kayıt memuru olarak görev yapıyor, kimi plan proje dairesinde çalışıyor kimi ise mühendis. Koro, 2 Kasım 2000 tarihinden bu yana Devlet Klasik Türk Musiki Korosu Sanatçısı Mehmet Güntekin ve İstanbul Fasıl Topluluğu sanatçısı Emel Güntekin yönetiminde çalışmalarını sürdürüyor. Koronun oluşturulmasına imza atan İSKİ Eğitim Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüseyin Gülsün ise, Türk Tasavvuf Musikisi Korosu da kuracaklarını belirterek, "Çok sayıda personelemiz korolarda yer almak için talepte bulundu" diye konuşuyor.

İŞTE İSKİ KOROSU'NUN REPERTUVARI
İSKİ korosunun repertuvarında İstanbul şarkıları yeralıyor. İşte koronun şarkılardan bazıları: Çamlıca Yolunda, Ben Yaralı Ceylanım, Şarkımı Senin İçin Yazdığımı Bilseydin, Duydum ki Unutmuşsun Gözlerimin Rengini, İSKİ Marşı, Kalamış, Üsküdar'a Gider iken, Kandilli, Yine Bu Yıl Ada Sensiz, Sana Dün Bir Tepeden Baktım Aziz İstanbul, Boğaziçi Şen Gönüller Yatağı, Sazlar Çalınır Çamlıca'nın Bahçelerinde, Adalar'dan Bir Yar Gelir Bizlere, Geçti O Gamlı Eyyam-ı Serma, Küçüksu'da Gördüm Seni, Biz Heybeli'de Her Gece Mehtaba Çıkardık, Biz Çamlıca'nın Üç Gülüyüz, Gidelim Göksu'ya, Bir Hatıra Zevkiyle Yine Andım Gamları.

 
2001 yılı Türkiye 1. Futbol Liginin şampiyonu kim olacak?

Fenerbahçe
Galatasaray
Gaziantepspor
Beşiktaş

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır