kapat
07.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Çarpıcı örnekler


Bağış olan Etiler'deki 127 dairelik Dostluk Sitesi'nde Kızılay'ın personeli oturuyor

İşte Etiler beleşçilerinden bazıları
Akmerkez'in karşısındaki dev binada bulunan yüzmilyarlık dairelerde kalan personelden bazıları şunlar: Sezai Öztürk, Mustafa Er, Hasan Akçay, Kenan Hümmetler, Gürkan Hasan Kaya, Osman Şengül, Yakup Usta, Cengiz Başaran, Rahmi Demirbaş, Veysel Arık, Üzeyir Şahin, Halil İbrahim Bozan, Zekiye Barış, Ahu Güneş, İbrahim Çelik, Muzaffer Çoban, Fuat Berberi, Şaban Çarkçı, Şükrü Biçer, Veysel Çetin, Veli Değirmenci, Sabahattin Polat, Leyla Gülgül, M.Reşat Yoğurtçu, Mustafa Akgül, M.Niyazi Erkan, Bülent Altaş, Mehmet Şeker, Mehmet Aydın, Selahattin Karakaya, Mustafa Kocatürk, Sait Karanfil, Fahrettin Öztekin, Bekir Gültaş, Halit Ses, Osman Günay Bora, A.Yıldırım Berker, Selehattin Terzioğlu, Ahmet Atar, İhsan Ekmekçi, Meryem Erkan, Erol Şar, Batinur Alim, İsmet Hocalar, Rasim Altınsoy, Şahin Şaşmaz, Kenan Kutlu...

2- Maçka'daki 4 katlı bina Emlak İstimlak Şefi'ne verilmiş!

3- Bakırköy'de bulunan bahçeli dairede sayman oturuyor!

4- Derebeylik gibi: 21 yıl yöneticilik yapanlar var... Örneğin eski Genel Başkan Kemal Demir 20 kez yönetim kuruluna seçildi...

Kızılay'da yaşanan, yolsuzluk, usulsüzlük ve rant paylaşımı ile kavgasının uzun yıllardır sürmesine rağmen kamuouyunun önüne gelmemesinin en önemli nedenlerinden biri de kurumun yönetimindeki kişilerin neredeyse hiç değişmemesi... 1979 yılından bu yana yapılan 22 Genel Kurul'da, eski Başkan Kemal Demir 20 kez, Genel Sekreter Ahmet Kalkanoğlu 16 kez, şimdiki Başkan Ertan Gönen de 15 kez seçildi.. Yönetim Kurulu üyeler Şahap Işık 11, Kadir Kurt 10, Genel Başkan Yardımcıları İhsan Saraçlar ve Nurettin Özdemir ise 10'ar kez Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeliklerine seçilenler arasında.

Kızılay Genel Kurulu 91 üyeden oluşuyor. 1979'dan bu yana yapılan Genel Kurul seçimlerinde, 2 kişinin 22, 2 kişinin 21, 3 kişinin 18, 2 kişinin 17, 3 kişinin 16, 1 kişinin 15, 6 kişinin 13, 1 kişinin 12, 3 kişinin 11, 2 kişinin 10, 4 kişinin 9, 1 kişinin 8 ve 2 kişinin de 7 kez oy kullanması bu kurulun aynı kişiler tarafından oluşturulduğunu çarpıcı bir biçimde gözler önüne seriyor. Bu 91 üyenin değişmeden yönetimi aklayıp yeni yönetimi oluşturması peşkeş, yolsuzluk ve usulsüzlüklerin ortaya çıkmasına da engel oluyor.

5- 247 kişilik Genel Kurul'un 100 üyesi 12 aileden oluştu

Meclis Araştırma Komisyonu'nun hazırladığı rapor, Kızılay'ın örgütlenmesinde yakın aile ilişkilerinin son derece egemen olduğunu ortaya çıkardı. Kızılay Kartal Şubesi'nin son kongresine katılma hakkı bulunan 247 kişilik üye listesinde 17 kişinin Dumankaya, 14 kişinin Şengül, 12 kişinin Akdeniz, 11 kişinin Turali, 7'şer kişinin Öztür ve Ekşioğlu, 6'şar kişinin Tozkoparan ve Şentürk, 4'er kişinin ise Çeboğlu, Gerekman, Yıldırım, Yumurtacı ve Küçük soyadlarını taşıdığı belirlendi.

 
2001 yılı Türkiye 1. Futbol Liginin şampiyonu kim olacak?

Fenerbahçe
Galatasaray
Gaziantepspor
Beşiktaş

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır