kapat
07.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Yağmur ateşi söndürdü


Dev derbi için G.Saraylı taraftarlar, Ali Sami Yen Stadı'nda didik didik arandıktan sonra otobüslere bindiler ve güvenlik güçleriyle birlikte yola çıktılar
Şükrü Saracoğlu Stadı'na yaklaştıklarında evsahibi takımın taraftarlarıyla aralarında çıkabilecek tatsız olayı aniden bastıran sağanak yağmur engelledi

15 otobüsten oluşan Galatasaray taraftar kafilesi, geniş güvenlik önlemleri altında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na alındı. Günün erken saatlerinde Ali Sami Yen Stadı önünde buluşan Galatasaray taraftarı oldukça gergindi. Yüzlerce Cimbomlu otobüslere binmeden önce polisler tarafından didik didik arandı. Delici, kesici ne kadar alet varsa toplandı, öyle ki taraftarların botlarının içine bile bakıldı. Arama işlemi tamamlandıktan sonra yola çıkıldı.

Ancak korkulan olmadı... Galatasaraylılar'ın stada girişi sırasında aniden bastıran sağanak yağmur taraftarın ateşini söndürdü. Birdenbire sırılsıklam olan sarı-lacivertliler geri çekilmek zorunda kaldı. Emniyet güçleri, sarı-kırmızılıların çevresinde güvenlik çemberi oluşturarak, adeta kuş uçurtmadı. Galatasaray taraftarı ise stada girerken ve tezahürat yaparken meşale yaktı.

BİLETLER ISLANDI, GİRİŞ ZORLAŞTI
Bu arada yağmur taraftarların ellerindeki bazı biletleri ıslattı. Islak biletler girişte sorun yarattı. Otomatik kapılarda, biletlerdeki barkotlar okunamadı. Bunun üzerine Biletix firması, ıslanan bu biletleri değiştirdi.

Derbi maç öncesi, her zaman olduğu gibi karaborsacılar yine devredeydi. Maça gösterilen olağanüstü ilgi nedeniyle, stat dışında konuşlanan karaborsacılar, ellerindeki biletleri yüksek fiyattan satmaya çalıştı. Bazı biletlerin 4-5 katı fiyatlara gittiği gözlenirken, güvenlik güçleri karaborsacılara fırsat vermemek için sürekli kontrollerde bulundu.

1 - BAYANLAR DA ARANDI
Sadece bileti olan taraftarlar Ali Sami Yen Stadı'nda buluşarak, çoraplarına kadar arandıktan sonra otobüslere bindirildiler.

2 -YOL BOYUNCA HELİKOPTERLER İZLEDİ
Güvenlik kuvvetlerinin eskortluk yaptığı otobüslerin pencerelerinden sarkan 'aslanlar'ın tezahüratları yol boyunca dinmedi. Yoğun trafik yüzünden uzun süren yolculuğu televizyon kanallarının helikopterleri de takip etti. Taraftarlar Şükrü Saracoğlu Stadı'na yaklaştıkça gerilim arttı. Ancak sayıları 6 bini aşan emniyet güçleri stat çevresinde gerekli tüm önlemleri almıştı.

3 -YAĞMUR BASTIRDI, ORTAM ISSIZLAŞTI
Kafilenin stada ulaştığı sırada bir mucize yaşandı. Gün boyu aralıklarla devam eden yağış, şiddetini artırdı ve F.Bahçeli taraftarlar sağanak yağıştan korunmak için kapalı yerlere sığındılar. Fırsattan istifade, sayıları 1.900'ü bulan G.Saray taraftarları güvenlik koridoru altında tribünlere alındılar.

4 - KALKAN DA ŞEMSİYE OLDU...
Çevik Kuvvet polisleri dün taş, sopa, pet şişe yağmuru bekliyordu ama sağanak yağışı hayal bile etmiyorlardı. Bulutlar taraftarlardan önce davranınca, polislere de çok amaçlı kalkanlarını şemsiye niyetine kullanmak düştü. F.Bahçeliler uzakta olduğu için Galatasaray taraftarı stada girerken olay çıkmadı. Polis ilk etabı kolaylıkla aştı, maç anını ve sonrasını
düşünmeye başladı.

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır