kapat
07.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

90 yıl unutulmayacak


F.Bahçe-G.Saray derbisinde 90 yıl unutulmayacak bir 90 dakika yaşandı. Futbolcular kadar taraftarlar da bu büyük maç için hazırlanmıştı. Kadıköy'ü karnaval yerine çeviren taraftarların maçını da 6 bin polis yönetti
YüzyIlIn derbisi dendi, bu maça kalp dayanmaz dendi, yürekler şampiyonu belirleyecek bu önemli derbiye kenetlendi. Maç boyunca yaşananlar milyonların aklına kazındı. Bir taraf sevinirken, bir diğer taraf da sahadan, ekran karşısından boynu bükük ayrıldı.

Dünün gündemi Fenerbahçe-Galatasaray derbisiydi... Evlerde bu maç konuşuldu, futbol tutkunları Digiturk abonesi komşularına, kahvehanelere, lokantalara, düğün salonlarına koştu. Maç öncesinde güvenlik güçleri, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı çevresi ve Kadıköy ilçesinde olağanüstü güvenlik önlemleri aldı.

REKOR: 6 BİN POLİS
Derbİ maç için İstanbul polisi adeta alarma geçerken, 2 bin 500'ü çevik kuvvet olmak üzere toplam 6 bin 86 polis görev yaptı. Güvenlik güçleri, sabahın erken saatlerinden itibaren Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na gelmeye başladı. Bu arada güvenlik güçleri, polis otolarının yanı sıra, belediye ve özel otobüslerle geldiler. Kadıköy iskelesinden E-5 güzergahına kadar olan tüm bölümlerde önlem alan polisler, stat çevresinde kurdukları barikatlarla biletli seyircileri tek tek arayarak, stat yakınına bıraktı. Ayrıca trafikte yoğunluk yaşanmaması için stat çevresinde ve Kadıköy'de kontroller sıklaştırılırken, 7 ambülans ve 2 de itfaiye aracı stat yakınında hazır bulundu.

12.00'DE AÇILDI
Stat çevresinde alkollü içki satışı yasaklanırken, karaborsacılara da göz açtırılmadı. Zaman zaman karaborsacılar arasında arbede yaşandığı gözlenirken, güvenlik güçleri birçok karaborsacıyı gözaltına alıp biletlerine el koydu. Numaralı tribün biletleri karaborsada 700 milyona alıcı buldu.

Fenerbahçe taraftarları İstanbul'u etkisi altına alan sağanak yağışa karşın sabahın erken saatlerinden itibaren Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na gelmeye başladı. Taraftarlar özellikle 2 açık tribün önünde uzun kuyruklar oluştururken, tribünlere saat 12.00'den itibaren taraftarlar alınmaya başladı. Bu sırada güvenlik güçleri girişte herkesi didik didik aradı.

REVİVOCULAR MAÇTA
İstanbul'un yanı sıra çevre illerden de sarı-lacivertli taraftarlar maça büyük ilgi gösterdi. Ankara Altınokta Körler Derneği üyesi 50'ye yakın Fenerbahçe taraftarı sabah saatlerinden itibaren stada gelirken, İzmir, Edirne, Bursa, Tekirdağ, Çanakkale'den gelen otobüsler de dikkati çekti.

İki gün önce İsrail'den gelen bir grup Haim Revivo taraftarı da büyük derbide tribündeki yerini aldı. Taraftar grubunun başını da İsrailli futbolcunun babası çekti.

MEDYA ORDUSU İZLEDİ
Derbİ maçta 2'si İsveçli olmak üzere toplam 270 basın mensubu görev yaptı. Dev maçta, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın 200 kişilik basın tribünü tamamen dolarken, saha içinde ise 70 foto muhabiri çalıştı.

Yunanistan'ın AEK Atina takımında forma giyen, Fenerbahçe'nin eski basketbolcusu İbrahim Kutluay da, karşılaşmayı izlemek için İstanbul'a geldi. İbrahim, Galatasaray'ı yeneceklerine yürekten inandığını söyledi.

Yaşadığı kilo sorunu nedeniyle zaman zaman medyanın gündeminde yer alan dondurmacı Recep Usta da ambülansla Şükrü Saracoğlu Stadı'na getirildi. Fenerbahçe kaşkolu takarak stada gelen Recep Usta, özel bir kapıdan saha kenarına alındı. SPOR SERVİSİ

ULUBATLI HALİL SAHNEDE
Trİbünlerİ erken saatlerde dolduran F.Bahçe taraftarları saatlerce susmadan takımını destekledi. Seyirciler bir tarafı sarı, bir tarafı lacivert kartonları çevirerek tribünlerde canlı bir bayrak dalgalandırdılar. Taraftarları coşturan hareket ise Dünya Şampiyonu haltercimiz Halil Mutlu'dan geldi. Mutlu, elinde F.Bahçe bayrağıyla tribünleri selamladıktan sonra, 1996 kupa şampiyonluğunu kazanan G.Saray'ın teknik direktörü Graham Souness'in yaptığı gibi bayrağı santra noktasına dikti.

Sabaha kadar Fener bayramı
Fenerbahçe tarihi derbiyi kazandıktan sonra binlerce taraftar "Şampiyon Fenerbahçe" diyerek Kadıköy'ü adeta bayram yerine çevirdi. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar zafer sevincini yaşayan taraftarlar özellikle Bağdat Caddesi'ni karnaval yerine çevirdi. Çoluk-çocuk genç yaşlı binlerce taraftar Bağdat Caddesi'ni trafiğe kapatarak Fener'in tarihi galibiyetini kutlarken, bir taraftan da Galatasaray aleyhine sloganlar attılar.

Cep'ler kitlendi
Fenerbahçe'nİn galibiyetiyle biten maçta ilginç görüntüler de oluştu. Özellikle Fener'in ikinci golünden sonra sarı-lacivertli taraftarlar birbirlerine mesaj geçme yarışına girince hatlar çöktü ve iletişim kesildi. Hatlar ancak maçtan yarım saat sonra normale döndü.

Derviş: Tahmini zor maç
Büyük derbi, Derviş'in Hazine Müsteşarlığı'nda düzenlediği basın toplantısında da gündeme geldi. Derviş, maçın kaç kaç biteceği yönündeki sorulara, "Kur politikasından daha zor bir soru sordunuz" diye yanıt verdi ve herkese iyi seyirler diledi.

Demirel: Tencere köpürmüş
ABD'deN dönen Süleyman Demirel de, "Konuşmama hacet yok. Tencere köpürmüş, büyük heyecan var. Taraflara başarı dilerim ve seyircilere sükunet, soğukkanlılık" dedi.

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır