kapat
07.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Abdurrahman Picasso umduğunu bulamadı


"Picasso'dan esinlendim" dediği resimleri için 2 bin dolar fiyat biçen Akit Gazetesi Yazarı Abdurrahman Dilipak'ın eserleri açık artırmada 500 doların üstüne çıkamadı
Akit Gazetesi Yazarı Abdurrahman Dilipak'ın "Picasso ve Dali'den esinlendim" diyerek çizdiği tabloları açık arttırmada satıldı ama Dilipak'ın 2000 dolara kadar fiyat biçtiği eserleri 500 doların üstüne çıkamadı.

Bugüne kadar yazılarıyla gündeme gelen Abdurrahman Dilipak'ın çok tartışılan ve 500 ile 2000 dolar arasında fiyat biçtiği resimleri Eskidji Müzayede Evi'nde düzenlenen açık arttırmayla satıldı. Ressamlar arasında da yoğun tartışmalara neden olan Dilipak'ın tabloları beklenen fiyatların çok üstüne çıkamadı.

ALANIN İSMİ AÇIKLANMADI
Dilipak'ın altı eseri 115 dolar ile 440 dolar arasında alıcı buldu. Kendisini Picasso ve Dali'ye benzeten Akit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak'ın eserlerini yorumlayan Eskidji Müzayede Evi yetkilileri ise "Dilipak'ın eserlerinde kendi düşüncelerinin izleri var. Resimlerine ruhani olayları da katmış. Eserleri daha çok soyut tarzda ve dini çizgiler mevcut. Herşeye rağmen takdir edilecek çalışmalar. Abdurrahman Dilipak çalışmalarını sürdürürse diğer müzayedelerde yüksek fiyatlara tablolarını satabilir" dediler.

Dilipak'ın eserlerini satan alan sanatseverler ise isimlerini açıklamadılar. 328 eserden neredeyse tamamına yakını satılan müzayede Faruk Cimok'un 'Cephede Mola' adlı yağlıboya eseri 1500 dolar, Sühendan Fırat'ın Hacı Bektaş figürlü 'Rölyef'i ise 1300 dolarla müzayedenin en pahalı eserler oldu.

Mert İNAN

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır