kapat
07.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Sarayda halk düğünü


KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, torununa Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda halk düğünü yaptı. Halk, Rauf Alp ile Feride Denktaş'a 10 milyon TL taktı
KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın, trafik kazasında kaybettiği oğlu Raif Denktaş'ın oğlu Rauf Alp Denktaş, önceki gün Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda halka açık düğünle dünya evine girdi. Okul sıralarında başlayan arkadaşlıkları evlilikle noktalanan Rauf Alp Denktaş ile Feride Gürel'in kalabalık ve renkli geçen düğününde, Kıbrıslı Türkler para takmak için adeta yarıştılar. Dolarların saçılmadığı düğünde hemen hemen herkes gelin ve damata 10 milyon TL taktı. Torun mürüvveti tadan Cumhurbaşkanı Denktaş'ın, Saray'da halka açık yaptığı düğünden bazı notlar:

DEDEDEN SAAT...
* Damat Rauf Alp Denktaş ile gelin Feride Denktaş, düğün öncesi Lefkoşe sokaklarında İngiliz yapımı 1920 model Bandley marka araba ile tur attı.

* Karı-koca ilan edilen Rauf Alp Denktaş eşi Feride Denktaş'ın duvağını kaldırarak dudaklarından öptü. Bu tebrik davetliler tarafından uzun uzun alkışlandı. Dünya evine giren çift, daha sonra ellerine aldıkları iki beyaz güvercini gökyüzüne bıraktılar.

* Halka açık düğünde hemen hemen herkes 10 milyon TL taktı. Çok az dolar ve sterlin takıldı. Paralar gelin ile damadın yanında bulunan çiçekli bir sütunun üzerine nedimeler tarafından toplu iğne ile takıldı.

* Cumhurbaşkanı Denktaş ilk torununu evlendirdiği düğünde, Rauf Alp Denktaş'a bir saat, geline ise altın bir kolye taktı. Denktaş'ın eşi Aydın Denktaş ise geline altın bir kolye taktı.

DENKTAŞ YORULDU
* Binlerce Kıbrıslı Türk'ün katıldığı düğünde Feride-Rauf Alp Denktaş çifti fırsat buldukça dans etmeyi tercih etti. Ancak konukların çoğalması üzerine dansları sürekli olarak yarıda kaldı.

* Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, 4 saat süren düğünde, ayakta durmaktan yoruldu ve bazen bir sandalyeye oturarak dinlenmeyi tercih etti.

* Hükümet yetkililerinden sadece, Meclis Başkanı Ertuğrul Hasipoğlu ile Demokrat Parti Genel Başkanı Salih Coşar düğüne katıldı.

* Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Hayati Güven, Ada'daki kuvvet komutanları eşleriyle düğüne katıldı.

Hem acı hem sevinç
CUMHURBAŞKANI Rauf Denktaş, 1985 yılında bir trafik kazasında kaybettiği oğlu Raif Denktaş'ın oğlu Rauf Alp Denktaş'ın düğününde hem sevinçli hem de buruktu. Denktaş, "Her aile için büyük mutluluk. Ancak burada bizim büyükanne büyükbababa olarak burukluğumuz var. Alp, babasız büyümek zorunda kaldı. Ama iyi yetiştirilmiş bir genç. Vatana millete bağlı, çalışkan bir kişi, tabiatıyla mutluyuz. İnşallah mutlulukları daim olur" diye konuştu.

Teoman TURAN

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır