kapat
07.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Patroniçeden büyük vurgun


Bursa'da Sevgim Anaokulları ve sekiz benzin istasyonu sahibi olan Sevgi Arıcı, eşiyle birlikte kayıplara karıştı. Patroniçe Arıcı'nın suç ortağı 11 kişi gözaltına alındı
BURSA Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, hileli mazot satarak trilyonlar vuran tanınmış işkadını Sevgi Arıcı'nın peşine düştü. Kocasıyla birlikte ortadan kaybolan Arıcı'nın suç ortağı olan 11 kişinin sorgusu sürüyor.

Bursa'nın önde gelen ailelerinin çocuklarına eğitim veren Sevgim Anaokulları'nın sahibi Sevgi Arıcı'nın, trilyonluk mazot vurgununda kilit isim olduğu belirtildi. Anaokullarının yanısıra, kentin önemli yerlerindeki sekiz benzin istasyonunun da sahibi olan Sevgi Arıcı'nın, aralarında Jandarma Alay Komutanlığı ile Işıklar Askeri Lisesi'nin de bulunduğu pek çok resmi kuruma hileli akaryakıt sattığı ortaya çıktı.

PARAVAN ŞİRKET
Eşi Mustafa Arıcı ile birlikte ortadan kaybolan Sevgi Arıcı'nın suç ortağı 11 kişi gözaltına alındı. Sorguları süren kişilerin arasında Sevgi Arıcı'nın erkek kardeşi Şükrü Camuzcu da bulunuyor. Bugüne kadar yaklaşık 12 trilyon liralık haksız kazanç elde ettiği öne sürülen Sevgi Arıcı ve ortaklarının, üç yıl önce "Boyakim" adlı paravan bir kimyevi madde imalathanesi açtıkları belirlendi.

NASIL YAPILIYOR?
Arıcı ve suç ortakları paravan imalathaneye sanayii ve ticaret odalarından sahte 'kapasite raporları' aldı. Daha sonra bu imalathane için TÜPRAŞ'tan hayli ucuz olan madeni yağ alımını gerçekleştirdi. Son iki yılda yaklaşık 25 milyon litre madeni yağ alan Arıcı ve ortakları, bu maddeyi sahibi oldukları benzin istasyonlarının depolarındaki mazota karıştırıp sattı.

İbrahim ÖGE

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır