kapat
07.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

iste yatirim
 

G.Koreli Hyundai'den duygulandıran destek


G.Koreli Hyundai Motor, Türkiye'deki ortağı Ali Kibar'a "Aynı ekonomik sıkıntıları biz de yaşadık. Her türlü destek için hazırız" mesajı verdi
Bir kaç yıl önce yaşanan Asya Krizi Güney Kore'de ekonomiyi Türkiye benzeri bir bunalıma itmişti. Kriz döneminin tüm şiddetini yaşayan firmalardan bir tanesi de otomobil üreticisi Hyundai olmuştu. Hyundai, aynı sıkıntıları yaşayan ve Türkiye'de faaliyet gösteren Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar'a tam destek mesajı verdi. 170 ülkede faaliyet gösteren Hyundai yönetimi Türkiye ortağına "Biz krizi dayanışma ve inaçla atlattık. Her türlü destek için hazırız" dedi.

10 BİN ADETLİK İHRACAT
Hyundai'nin müşterek yatırımları nedeniyle kendilerine bir fon yaratacaklarını söyleyen Kibar, Türkiye'nin Koreli ortakları için uzun vadeli düşünülen bir pazar olduğunu kaydetti. Kibar, sözlerine şöyle devam etti: "Açıkçası bizim anlamadığımız olaylar oluyor. Biz anladıkça ortaklarımıza anlatıyoruz. Onlar da anladıkça, bize destek veriyorlar.

Ekonomik krizi atlatan ve bizim geçtiğimiz yollardan geçen ortağımızın bize destek olması çok önemli."

Bu arada Hyundai, daralan iç pazar nedeniyle ihracatını artırmayı hedefliyor. Avrupa pazarına daha agresif bir tempoyla girmeye hazırlanan Hyundai için Türkiye'nin önemi bir kat daha artıyor. Koreli yöneticilerle, 120 bin adet kapasiteye sahip fabrikadan tam olarak yararlanabilmek için görüşen Hyundai Assan, ihracat pazarlarını da genişletti.

Kibar, şu an sabitlenmiş olarak Rusya'ya 6 bin adet siparişleri olduğunu belirterek, "Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Avrupa'daki ülkelerle temaslarımız sürüyor. Araçların ihraç edeceğimiz pazarlara uygun olması gerekiyor. Bunların üzerinde çalışıyoruz. Bu yıl toplam 10 bin adet ihraç edeceğiz. Haziran-Temmuz aylarında üretim normale döner" dedi. Piyasayı 3 hafta öncesine oranla çok olumlu gördüğünü belirten Kibar, satışların düzelmesi için vergi indiriminin yanı sıra kredilendirme mekanizmasının da devreye girmesi gerektiğini söyledi.

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır