kapat
07.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

iste yatirim
 

Borsa uzun vadede kârlı


Bu hafta Telekom ve bankacılık yasası ile ilgili gelişmeler Borsa'ya yön verecek. Para dergisi de yatırımcılar için bu hafta öne çıkabilecek hisse senetlerini araştırdı
Telekom ve bankalar yasasındaki tartışmalar geçen haftaya damgasını vurdu. İMKB endeksi küçük bir düzeltme yaptı ama ertesi gün hızla yükseldi. Uzun vadeli yatırımcılar için düzeltmeler, yeni alım fırsatı olabileceğini gösterdi.

Son iki haftadır dikkat çeken bir seyir izleyen borsa yatırımcısının merak ettiği konu ise "Bu hafta hangi hisselerin kazandıracağı." Haftalık ekonomi dergisi Para da bu haftaki sayısında, yatırımcılar için haftanın görünümünü araştırdı.

Ucuz kağıt seçin
Acar Menkul Değerler Arıştırma Müdürü Erhan Akıncı, bu hafta bankacılıkla ilgili düzenlemeler ve Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş'in açıklamalarının etkili olacağını belirterek, "Bu haftaya 12 bin seviyelerinde girersek, alım için uygun olur. Alımlarda hisse bazında ucuz kağıtlar seçilmeli" yorumunda bulundu.

Dolar bazında ucuz
Alternatif Menkul Değerler Genel Müdürü Metin Ayışık, ilerki günlerde çıkması beklenen yasalar ve IMF'den gelecek paranın borsada beklentileri etkileyeceğini belirtti.

Şu anda hisse senetlerinin fiyatlarının dolar bazında oldukça ucuz olduğunu kaydeden Ayışık, "Hisse senetleri uzun vadeli yatırımlar için uygun görünüyor. Kısa vadeli için ise bu söylenemez.

Önemli siyasal çalkantılar olmazsa önümüzdeki süreçte 2002 beklentileri satın alınmaya başlanacak" şeklinde konuştu.

Eylül-Ekim aylarında endeksin 2 sente ulaşmasını beklediklerini ifade eden Ayışık, kısa vadede endeksin 15 bin puana ulaşabileceğini söyledi.

En duyarlı hisseler
Usaş, Bafaş, Alcatel Teletaş, Kartonsan, Marshal Boya, Alarko GMYO, Sarkuysan, Ayen Enerji, Tuborg, Bursa Çimento, Mardin Çimento, Anadolu Gıda, Yazıcılar, Brisa, Kent Gıda, Tire Kutsan, Kipa, Park Enerji, Zorlu Enerji, Eczacıbaşı İlaç, Net Turizm, Efes Holding, Çimsa, Aksa, Batı Çimento, Kordsa, Bolu Çimento, Gima, Net Holding, İş Yatırım, Anadolu Sigorta, Akçansa, Soda Sanayi, Kardemir, Anadolu Cam,TEB, İzmir Demir Çelik, İş GMYO, Finansbank, THY, EGS Holding.

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır