kapat
07.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

iste yatirim
 

'Ben olsam ilk önce bankaları denetlerim'


Sabancı: Türkiye'nin en büyük sorunu denetimsizlik. Ben olsam denetlemede önceliği bankalara veririm
SabancI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı, "Her konuda denetleme isterim, ama özellikle bir konu derseniz bankacılığı denetleyin derim" dedi.

İstanbul Ticaret Odası'nın Bahar Pikniği'ne katılan Sabancı, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sabancı, Türkiye'de bankacılık yasasının daha önceden de mevcut olduğunu belirterek, iyi olan yasa için ciddi ve hedefe vardıran bir uygulama olmasının şart olduğunu söyledi. Sabancı, şöyle devam etti:

"Bankacılık yasası getiriliyor. Oldum olası söylenen laf, denetleme yok. Her konuda denetleme isterim ama özellikle bir konu derseniz bankacılığı denetleyin derim. Neden? Çünkü zirveden eteğe dalga dalga geliyor. Madem dünya ile beraber olacağız, bizim yaptığımız kanunu yasayı Washington, Paris, Londra nasıl görecek ona da bakmak zorundayız. Eğer 'biz ona bakmak zorunda değiliz, kendi güçlerimizle kendi imkanlarımızla kalkınabiliriz' dersek yanlış olur."

Sabancı, "Özelleştirmede utanılacak gecikme var. Özelleştirmede biri istiyor, biri gaza basıyor biri frene basıyor. Üç ortak üçü beraber gerçekten dört köşeli özelleştirme için tam yetkileri Derviş'e verdik diyor mu? Yabancı sermaye konusunda beraber miyiz?" dedi.

Sabancı, yabancı yatırımcıların Türkiye'ye gelip gelmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine de, "Kim çekme becerisini yapabilirse, kim iyi davetiye çıkarırsa oraya gider. O da menfaatini korur" diye konuştu. "Derviş'in ekonomik programına güveniyor musunuz?" şeklindeki soruyu Sabancı, "Birine güveneceğiz. Bulduğumuz insanı otomatik olarak yüreklendirmemiz gerekiyor" diye yanıtladı.

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır