kapat
07.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Medyasoft
 

KISA KISA KISA


Türkiye sayesinde İran'a terör kıskacı
LOS Angeles Times gazetesi dün verdiği haberde, Türkiye'nin ABD'nin baskısı sonucu İran'ın silah uçuşlarını durdurduğunu yazdı. Gazetenin yazısı şöyle: İran, 20 yıldır haftada 3 kez Türkiye üzerinden Suriye ve Lübnan'daki İslami Cihat, Hamas ve Hizbullah'a silah taşıyordu. ABD, İran'ın, hava sahasını kullanmaması konusunda Türkiye'yi razı etti. Bir diplomat "Türkler artık İran terörüne gözünü kapamıyor" dedi.

Safter YILMAZ

AB adayı ülkeler ekonomiyi bozacak
Avrupa Birliği ükeleri, birliğin genişlemesinin ekonomilerini olumsuz etkileyeceğinden korkuyor. Almanya, Avusturya ve İspanya bu konudaki kaygılarını, İsveç'teki AB Dışişleri Bakanları toplantısında dile getirdi. Dışişleri Bakanı İsmail Cem'in de katıldığı toplantıda, Almanya ile Avusturya Dışişleri yetkilileri, Polonya, Macaristan ve Çek Cumhuriyeti'nin katılımıyla bu ülkelerden iş gücü göçü olacağını ve işsizliğin artacağını belirtti. 30 yılda aday ülkelerden 4 milyon kişinin göç edeceğini hesaplayan Avrupa Komisyonu, aday ülkelerin işçilerine, üye olduktan sonraki 7 yıl serbest dolaşım hakkı verilmemesini önerdi.

İran'da stad faciası
İRAN'DA, Pirouzi ile Shamushak takımları arasında yapılan maç sırasında tribün çöktü. Olayda 15 kişi öldü, yüzlerce kişi yaralandı. 20 bin kişinin seyrettiği maçın ikinci yarısında tribünlerin çatısı çöktü ve yüzlerce kişi enkaz altında kaldı. Panik yaşanırken, çöken tribündeki seyirciler sahaya atladı. Yaralılar tedavi altına alındı.

Ünlülerin dolandırıcısı hakim karşısına çıktı
AMERİKA'NIN Selçuk Parsadan'ı olan ünlülerin dolandırcısı Christopher Rocancourt yargı önüne çıktı. Rocancourt, 10 yıldır Amerika'dan İngiltere'ye, Fransa'dan İsviçre'ye kadar birçok ülkede kendisini milyarder işadamı, Sophia Loren'in oğlu, ünlü bir yönetmenin oğlu ya da ünlü Rockefeller ailesinin tek varisi olarak tanıtıyordu. Rocancourt'un duruşması devam ediyor.

Silaha karşı gıda programı
MEKSİKA'NIN Nuevo Leon eyaletinde, "silah karşılığı gıda" programı başlatıldı. Hükümet yetkililerinin verdiği bilgiye göre, program çerçevesinde ruhsatsız silahlarını teslim edenler, karşılığında yiyecek karneleri alacak. Programın ilk saatlerinde 50 silah teslim edildi.

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır