kapat
07.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Medyasoft
 

Ayakkabısını çıkartıp terlik giydirdiler


KATOLİK Hıristiyanlar'ın ruhani lideri Papa 2'nci Jean Paul'ün Suriye gezisi sürüyor.
Papa, ziyaretinin ikinci gününde ilk olarak başkent Şam'daki Abbassiyeen Stadyumu'na gitti. Özel aracıyla stadyuma giren Papa, Pazar ayini için gelen 45 bin kişiyi selamladı. Yerine oturduktan kısa bir süre sonra Papa'nın (81) uyukladığı görüldü.

PAPA'DAN JEST
Bazıları durumu "Papa gözlerini dinlendiriyor" diye açıkladı. Stadyumda bir konuşma yapan Papa, TSİ 18.15'te Şam'daki Ümeyye Camii'ne gitti. Papa'yı karşılayan Suriye Başmüftüsü Ahmed Keftaro, Papa ile yanındakilerden ayakkabılarını çıkartmaları istedi. Vatikan ekibi camiye ayakkabısız girerken, Papa'nın beyaz terlik giymesine izin verildi. Konuşmasının başında "esselamunaleyküm" diyerek jest yapan Papa daha sonra cami içindeki, Hz. İsa'yı vaftiz eden Aziz John'u temsil eden 'vaftiz taşı'nı ziyaret etti.

VAFTİZ TAŞINA DOKUNDU
"Bir camiye giren ilk Papa" olan II. Jean Paul, taşa dokunduktan sonra camiden çıktı. Cami programında daha önce "Hıristiyan ve Müslüman din adamlarının beraber dua etmesi" bulunuyordu. Ancak İslam aleminin tepkisinden çekinen Vatikan ile Şam yönetimi ortak dua planını iptal etti. Papa'nın ziyaret ettiği Ümeyye Camii'nin 3 bin yıllık bir tarihi bulunuyor. 4'üncü yüzyıla kadar tapınak olarak kullanılan cami, Roma İmparatorluğu döneminde kiliseye çevrilmişti.

BURAK KARA

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır