kapat
05.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Etibank'ın ATM davası başladı


Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen Etibank'a, Eti Finansal Kiralama aracılığıyla 250 adet ATM (Otomatik Para Çekme Makinası) kiralanması konusunda yönetim kurulundan karar almadan hareket ettiği ve Bankalar Kanunu'na aykırı davrandığı iddiasıyla 13 eski yöneticinin davasına başlandı.
İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz yargılanan Zafer Mutlu, Ercan Arıklı, İsmail Hakkı Karakaya, Cahit Demir ve Ramazan Başak katıldı.

Zafer Mutlu, bankanın basınla ilişkilerini düzenlemek için Etibank A.Ş'de bir süre Yönetim Kurulu üyeliği yaptığını belirterek, soruşturma aşamasında Cumhuriyet Savcısı'na verdiği ifadesini tekrar ettiğini bildirdi. Ercan Arıklı da, bankacılığın uzmanlık alanına girmediğini belirterek, savcıya verdiği ifadesini tekrar ettiğini söyledi. Etibank'ın eski Genel Müdür Yardımcısı Cahit Demir de, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, "Davanın açılmasına neden olan raporu hazırlayan yeminli murakıplar, dosyaya düzeltme yazısı göndermiştir" dedi.

RAPOR HATALI
Davanın açılmasına neden olan yeminli murakıpların hazırladığı raporda hata olduğunu tespit ettiğini anlatan Ramazan Başak da, bu murakıplar ile bağlı bulundukları kurumun başkan ve başkan yardımcısıyla görüşme yaptığını ve bu kişilerin hatayı kabul ettiklerini söyledi. Bu girişimleri sonucu aynı murakıpların başka bir çalışma yaptığını ve gerek kayıt dışı, gerekse yanlış muhasebeleştirme konusunda sorumluluklarının olmadığının ortaya çıktığını anlatan Başak, şöyle konuştu:

"Hazırladıkları yazı, savcılığa ulaşmadan dava açıldı. Bu nedenle yazı daha sonra dosyaya girdi. O yazıda, bu davadaki sanıklardan 7-8 kişinin aslında sorumluklarının bulunmadığı bildiriliyor. "

İsmail Hakkı Karakaya da, 3 sayfalık yazılı savunmasını mahkemeye sundu. Avukatlar, hazırlanan raporda çok hata olduğunu savunarak, bu konudaki beyanlarını daha sonra bildireceklerini söylediler. Duruşma daha sonraki bir tarihe ertelendi.

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır