kapat
01.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII


 

KISA KISA KISA


Daum transfer listesini verdi
Beşiktaş Teknik Direktörü Daum, yönetime dün geniş bir rapor verdi. Daum, raporunda Sellami, Münch ve Shorunmu'nun biletini keserken Nouma ve Karhan için hâlâ kararsız olduğunu bildirdi. Alman hoca yabancı futbolcu için 15 isim önerdi. Bu isimlerin Almanya, Brezilya ve İskandinav ülkelerinden olduğu öğrenildi.

Hido'dan 4 sayı
NBA'de play-off heyecanı sürerken, Hidayet'li Sacramento Kings, Phoenix Suns'ı deplasmanda 104-96 yenerek seride 2-1 öne geçti. 13 dakika sahada kalan Hido, 4 sayı, 4 ribaund aldı, 3 asist, 1 blok ile oynadı. Kings, Suns'ı bir kez daha yenerse tam 21 yıl sonra play-off'larda ilk turu geçmeyi başaracak. New York da deplasmanda Toronto'yu 97-89 yenerek seride 2-1 öne geçti. Los Angeles Lakers ise Portland'ı deplasmanda 99-86 yendi ve rakibini "süpürerek" seride 3-0 üstünlük sağlayıp tur atladı. Lakers'ın Kings-Suns eşleşmesinin galibiyle oynayacak.

Hakan Şükür'ü gören var mı?
İnter'in Brescia'ya 1-0 yenildiği maçta ilk 45 dakika forma giyen Hakan Şükür'ü İtalyan basını yaylım ateşine tuttu. Ortalama notu 4 olan Hakan için Tuttosport, "Hakan bir felaket" başlığını kullandı ve "Hücum futbolunu bilen biri, ama hiç kimseyle anlaşamıyor" yorumunu yaptı. Corriere dello Sport, "Görünmez ve seyredilmeyecek bir Şükür" derken, La Gazzetta dello Sport, "Maçın seyircisi", İl Giornale: "Şükür'ü kim gördü?" başlıklarını kullandı.

Halil 1 numara
Slovakya'da sona eren 80. Avrupa Halter Şampiyonası'nda sakat olmasına rağmen silkmede 168 kilo kaldırarak Dünya rekoru kıran ve 56 kiloda en yakın rakibine 35 kilo fark atarak şampiyon olan Halil Mutlu, "En İyi Halterci" seçildi. Dün yurda dönen Halter Milli Takımı havaalanında çiçeklerle karşılandı.

TAYFUN BAYINDIR

Gençler elendi: 2-0
16 Yaş Altı B Gençler Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Milli Takım, çeyrek finalde Hırvatistan'a 2-0 yenilerek elendi. İngitere'nin Leeds kentinde yapılan maçın ilk yarısı, 0-0 sona erdi.

Meeuws imzaladı
G.Birliği Belçika'nın Lierse takımını çalıştıran Walter Meeuws ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Meeuws, "Patrick'in G.Saray'a gitmesine izin vermeyeceğim. Ümit Özat'ı da kasetlerden izleyip beğendim ve kadromda istiyorum" dedi

Ringde ezdik geçtik
UluslararasI 16. Ahmet Cömert Boks Turnuvası,fİstanbul'da başladı. Milli Takım'dan 48'de Recep Pembegül, 54'te Nurullah Oğuz, 63.5'da Erdal Bayramhan, 67'de Ayhan Kömürcü, 67'de Ahmet Güneş, 67'de Fazlı Us, 71'de Bülent Ulusoy ve 91'de Mehmet Hendem rakiplerini yenerek yollarına devam ettiler. 48'de Altan Uyanık, 60'da Tayfun Tiryaki ve 75'de Hakan Yıldız rakiplerine yenilerek elendiler.

Alpay yumruk attı, Aston Villa'ya gitti!
Aston Villa'daki başarılı performansını sürdüren Alpay, hocası John Gregory'e hayran olduğunu söyledi. Milli futbolcumuz, Gregory'nin kendisini neden transfer ettiğini de şöyle anlattı: "Milli Takım'ın EURO 2000'de Portekiz ile yaptığı maçta beni izliyormuş. Couta ile girdiğim ikili mücadelede kızıp, ona yumruk atmam hoşuna gitmiş. "İşte benim adamım" diye düşünmüş. Bana böyle anlattı."

Bahar yorgunları
Nisan ayına girerken F.Bahçe şampiyonluğun en büyük favorisi, kupanın da finalistiydi. Ne olduysa bir ayda oldu. Denizli, A.Gücü ve Trabzon'a deplasmanda yenilen sarı-lacivertli takım, kupayı da G.Birliği'ne kaptırdı. Ligdeki tek galibiyetini 3-0 yenik duruma düştüğü maçta G.Antep'e karşı aldı. Nisan ayında oynanan maçlardan yapılacak son 4 haftanın puan cetvelinde F.Bahçe'nin yeri 3 puanla 14'üncülük. Nisan'da F.Bahçe'den daha kötüler ise Siirt, Antalya, Erzurum ve Adana... Yani 30 haftalık puan durumunda son 4 sırada bulunan 4 takım...

Harcanmasın...
Uzak köşeye enfes bir plase yaptı, tıpkı Tanju'nun Neuchatel'e attığı gol gibi. Genç ve çabuk bir futbolcuydu. Uzun boylu, enerjik ve iyi depara kalkan bir oyuncuydu. Ama, onu sahadaki 21 oyuncudan ayıran, futbol zekâsıydı. Topu almadan ne yapacağına karar veriyordu. Bahsettiğimiz futbolcu, Hacılar Erciyes'in forveti Özgür Nasuh... İlk kez Diyarbakır karşısında seyrettik. Özgür, 22 yaşında. Bu sezon toplam 16 gol atmış. Büyük takımlar hep büyük oyuncuların peşinde koşar. Ama çoğunlukla ismi büyük, kapasiteleri küçük oyuncuları alırlar. Özgür'ü araştırsınlar, izlesinler. Eğer kişiliği de futbolu gibi büyükse hiç düşünmeden transfer etsinler. Futbolumuz Feyyaz-Tanju karışımı bir forvet kazanır belki...

13 yaralı, 30 gözaltı
Trabzon Valisi Adil Yazar, F.Bahçe taraftarlarının otobüslerinde yapılan aramalarda, 12'si büyük döner bıçağı olmak üzere 19 kesici alet, 1 muşta ve 1 zincir ele geçirildiğini, bu taraftarlardan bir kısımının tahsis edilen otobüsleri tahrip ettiklerini ve 30 kişinin gözaltına alınarak mahkemeye sevkedildiğini belirtti.

Vali Yazar, çıkan olaylarda 5'i polis 13 kişinin yaralandığını ifade ederek, "Yaralılar hastanede ayakta tedavi edildi. Polis ve askerimiz saatlerce aç-susuz çalışıp gece saatlerine kadar ayakta kalarak çok kalabalık bir topluluğa rağmen olay çıkmasını önledi" açıklamasını yaptı.

Ağır ceza geliyor
Trabzon-F.Bahçe maçında iki gözlemci görevlendirilmişti. Gözlemciler Halit Gerçeker, Sadık Deda ve hakem Metin Tokat'ın sahaya çok miktarda yabancı madde atıldığını (Çakmak, bozuk para, ayakkabı, pet şişe, küçük demir parçaları ve taş) rapor ettikleri öğrenildi.

Raporlarda iki takımın taraftarlarının da sahaya yabancı madde attıkları belirtiliyor. Trabzon'a saha kapatma cezası gelme ihtimalinin düşük olduğu, iki takıma da ağır para cezası verilebileceği kulislerde ifade ediliyor. Gözlemcilerin hakem Tokat'ın iyi bir maç yönettiğini vurguladıkları da bildirildi.

 
2001 yılı Türkiye 1. Futbol Liginin şampiyonu kim olacak?

Fenerbahçe
Galatasaray
Gaziantepspor
Beşiktaş

 


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır