kapat
01.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII


 

Mayıs sıkıntısı


Alt sıralardaki hesaplar kapatıldı, şampiyonluk ve Avrupa mücadelesinin kaderi bu ay netleşecek. Son 5 sezonun tüm şampiyonları da mayıs ayında belli oldu
Birinci Lig'de nefes nefese geçen bir Nisan ayını geride bırakırken, şampiyonluk ve Avrupa kupası hesapları Mayıs ayına devredildi. Ligin dibindeki Erzurumspor, Siirt Jetpa ve Adanaspor'un küme düşmeleri Nisan'da matematiksel olarak kesinleşirken, bütün gözler yukarıya çevrildi.

Ligin bitimine 4 hafta kala, G.Saray, F.Bahçe ve (matematiksel olarak hâlâ) G.Antep, aralarındaki üçer puanlık farkla şampiyonluk yarışını kıyasıya sürdürüyor. Bir yanda şampiyonluk, diğer yanda Şampiyonlar Ligi hesapları yapılırken, UEFA Kupası'na katılmak için de büyük rekabet yaşanacak.

Fener'in 'Kara Nisan'ı
4 yenilgiyle kapattığı 'Kara Nisan'da hem Türkiye Kupası'nı hem de ligdeki liderlik koltuğunu kaptıran F.Bahçe, yine de Pazar günü karşı karşıya geleceği G.Saray'la birlikte şampiyonluğun en güçlü adayı. Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki derbi maç, şampiyonluk yarışının en önemli dönemeçlerinden biri.

F.Bahçe-G.Saray maçının sonucu büyük ölçüde şampiyonu belirleyecek. Ancak, F.Bahçe'nin şampiyon olduğu 1995-96 sezonunda olduğu gibi, herşey son hafta maçlarına da kalabilir. Yine önümüzdeki son 4 hafta içinde, kupa galibi G.Birliği ile birlikte UEFA'ya katılacak ikinci takım da kesinleşecek.

İLKER KILIÇ

 
2001 yılı Türkiye 1. Futbol Liginin şampiyonu kim olacak?

Fenerbahçe
Galatasaray
Gaziantepspor
Beşiktaş

 


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır