kapat
01.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII


 

Eski kaptanların 'mı acaba' kavgası


Ziya Şengül: Hiçbir iddiam yok. Tek iddiam, F.Bahçe'nin her zaman şampiyon olacağı. Gökmen Özdenak: Mı acaba? Dikkat edersen Trabzonlular 'Şampiyon GS' diye bağırıyordu
Trabzon'da önceki gün yapılan Trabzonspor-Fenerbahçe maçının sonucu, gelecek Pazar oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin gerilimini yükseltti. Dün sabah yayınlanan atv Kahvaltı Haberleri'nde de konu yılın derbisiydi. SABAH Spor'un iki güçlü kalemi, Fenerbahçe eski kaptanı Ziya Şengül ile Galatasaray eski kaptanı Gökmen Özdenak'ın "Dostluk kazansın" söylemleriyle başlayan konuşmaları "Bizim takım kazanacak" iddialaşmasına döndü. İşte ateşli tartışmanın özeti:

ZİYA ŞENGÜL: "Fenerbahçe seyircisi artık eski görüntüsüne nazaran, fair-play çerçevesinde takımlarını destekleyen bir taraftar oldu. Ben Galatasaray maçında da tıpkı Antep maçında olduğu gibi taraftarın olumlu desteğiyle kazanacağımıza inanıyorum. Hiçbir zaman Fenerbahçe adına iddiaya girmem. Tek iddialı yanım vardır. Fenerbahçe her zaman şampiyon olur.

TURNİKE ÇEVİRMİYORUZ
GÖKMEN ÖZDENAK: "Mı acaba?"

ŞENGÜL: (Sinirlenerek) "Tabii, biz burada turnike filan çevirmiyoruz. 'Mı acaba' deyince, benim Gökmen'e bir çift sözüm var. Son 5 yıldır Galatasaray camiasında hakem ve federasyon gündeme geliyor. Özellikle Fener'in son 5 maçına bakıyorum. Fener 9 puan ilerideyken hemen federasyon ve hakemleri gündeme getirdiniz. 5 senedir bunları yapıyordu da "mı acaba", Galatasaray şampiyon oldu?"

ÖZDENAK: "Bir dakika, bir dakika... Galatasaray 4 senedir alnının teriyle ligde ve Avrupa'da büyük başarılara imza atmış bir takım. Galatasaray'ı bütün Avrupa ayakta alkışlıyor. Onun Fatih Terim'le başarılarını hepimiz yakından biliyoruz.

ŞENGÜL: "Biz 5 sene önce 9 puan öndeyken yine federasyon ve hakemler söylentileri ortaya çıktı. Şimdi de Kutsal İttifak'lar, 20.45'ler hep Galatasaray cephesinin sözleridir. Ama tabii bu demek değil ki, başarınızı küçümsüyoruz.

ÖZDENAK: "Ama yalnız, bir dakika... Maçı konuşacağız da yani."

ŞENGÜL: "İşte o 'mı acaba'yı söylemezsen, onu konuşmayız."

PUSLU HAVA DÜZELSİN
ÖZDENAK: "Dikkat edersen Trabzon'da taraftarlar 'Şampiyon Galatasaray' diye tezahüratta bulundular. Bunun sebebini araştırmak lazım. Artık maça gelelim. Bunları konuşmayalım."

ŞENGÜL: "Biz bu puslu havayı ilk önce kendi aramızda düzeltelim. Şimdi biz çok iyi başladığımız olayı, her iki takımın da ezeli rekabeti fair-play çerçevesinde yaşamasının mesajını verelim."

ÖZDENAK: "Evet ama Galatasaray bu maçta berabere bile kalsa şampiyonluğa yakın taraf olacak. Kaldı ki, ben kazanacağına inanıyorum. "

ŞENGÜL: "Ben de taraftar faktörüyle F.Bahçe'nin kazanan olacak diyorum." SPOR SERVİSİ

Yine derbi yine bilet kavgası
F.bahçe, uzun süredir devam eden kale arkası tribün inşaatını derbiye yetiştiriyor. 10 bin kişilik bu tribünün açılmasıyla birlikte stadın toplam seyirci kapasitesi 42 bine yükselecek.

UEFA'nın kurallarına göre G.Saray'ın stat kapasitesinin yüzde 10'u kadar bilet isteme hakkı var. Ancak sarı-kırmızılı yöneticiler, F.Bahçeliler'in "İstediğiniz kadar bilet veririz" sözüne dayanarak geçen Cuma günü sarı-lacivertli kulübe bir resmi faks yolladı ve "Yeni açılacak tribünün tamamına talibiz" dedi. Yani 10 bin bilet istedi. F.Bahçe ise bu yazıya resmi cevap vermedi, ancak gayrıresmi olarak "Tribün inşaatının maça kadar yetişeceği belli değil" yanıtını verdi.

2 BİN 200 BİLET KIZDIRDI
F.Bahçe'nin Ali Sami Yen'deki maçta Galatasaray'dan 2 bin 200 bilet aldığı için, en fazla 2 bin 200 bilet vereceği de söylentiler arasında.

F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, dün Şükrü Saracoğlu Stadı'nı teftiş ederek, tribünlerin bittiği haberini aldı.

Maçın başlamasına daha 5 gün var ama bilet kavgası son ana kadar sürecek gibi gözüküyor. İşte iki kulüp yetkililerinin bu konudaki açıklamaları:

BURAK ELMAS (G.Saray Futbol Şubesi Sorumlusu)

Versinler 10 bin bileti, görelim
"F.bahçeliler hem bize 'Ne kadar bilet isterseniz veririz' diyorlar, hem de isteyince vermiyorlar. Biz 10 bin bilet talep ettik. Bize 2 bin 200 bilet vereceklermiş. Stadın kapasitesi 42 bin olacak. Resmi hakkımız da 4 bin 200 bilet. Sonra da 'Kadıköy'e gelemiyorlar' diye konuşuyorlar. 10 bin bilet versinler gelelim."

MAHMUT USLU (Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı)

Şimdilik 2 bin 500 bilet
"Bilet sayısı yarın belli olacak. Bu nedenle o ana kadar söylediğim her söz havada kalabilir. Rakip taraftarlar için maraton tribününde bir bölüm ayrıldı. Bu bölümün kapasitesi 2 bin 500 kişi. Maraton tribünün fiyatı 15 milyon lira. Bizim taraftarlarımız bu rakamı ödüyor. Galatasaray taraftarları da aynı miktarı ödeyip karşılaşmayı izleyeceklerdir."

Kadın taraftarlar aransın
Galatasaray yönetimi, Pazar günü Kadıköy'de çıkacağı Fenerbahçe derbisi öncesi alarma geçti. Daha önceki maçlarda güvenliğin tam olarak sağlanamadığını savunan yönetim, dün İstanbul Valiliği'ne bir uyarı yazısı gönderip güvence istedi. İşte istekleri:

1'inci ve 2'inci köprü çıkışlarının kontrol altına alınması. Üst geçitlerden GS kafilesine taş atılmaması için tedbir alınması.

Fenerbahçe Stadı çevresindeki Fenerbahçe derneklerinin önünde toplu hareketin önlenmesi.

Fenerbahçe tribünlerine girişlerde sağlıklı ve ciddiyetle arama yapılması. Özellikle kadın taraftarların sıkı kontrol edilmesi.

Stat girişlerinin, soyunma odası koridorlarının ve sahaya çıkış tünelinin resmi görevlilerce kontrol edilmesi.

Maçta hoparlörlerden seyirciyi ateşleyici konuşmalar yapılmasının önlenmesi.

Stada giriş ve çıkışta GS taraftarının güvenliğinin sağlanması.

Maçtan önce İstanbul Valiliği'nde özel bir toplantı düzenlenmesi ve talepler konusunda F.Bahçe Kulübü tarafından güvence talep edilmesi...

 
2001 yılı Türkiye 1. Futbol Liginin şampiyonu kim olacak?

Fenerbahçe
Galatasaray
Gaziantepspor
Beşiktaş

 


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır