kapat
01.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Önce Kaya'ya vursun


Avustralya'dan dönen MHP'li Mehmet Gül, 'Tarkan'a da Zeki Müren'e de saygım sonsuz' dedi. Ancak, kendisine tepki gösterenlere cevap vermeden de edemedi
Pop starı Tarkan'a "Eşcinsel", Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş'e "Mason" diyen ve partisinin bile tepkilerini alan MHP İstanbul Milletvekili Mehmet Gül, yurda ayak basar basmaz savunmasını yaptı. MHP'li vekil Tarkan'a destek veren sanatçı Hülya Avşar'ın tepkisine de cevap verdi. Gül, "Hülya Avşar'ın içinden bana vurmak geliyormuş ama Kaya Çilingiroğlu'nun gözünde hiç morluk yok" diye konuştu.

TARKAN VE DERVİŞ
Victoria Kültür Ocağı ve Sidney Türk Kültür Ocağı'nın davetlisi olarak, 17-27 Nisan tarihleri arasından Avustralya'da bulunan Gül konuşmasına başlarken, "Bu bir ay önceden planlanmış bir geziydi. Afişlerim Avustralya sokaklarına asılmıştı. Genel Başkan'dan izin almıştım. Yoksa birilerinin dediği gibi gezi sürgün falan değildi" dedi. Ve hemen ardından da Tarkan ve Kemal Derviş'le ilgili sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyledi. Gül, şöyle konuştu:

AVŞAR KIZINA CEVAP
"Söylediklerim gerçekten yanlış anlaşıldı. Milletvekiliyim, her konuyla ilgiliyim ve fikir yürütüyorum. Toplumu ilgilendiren konularda bilgi sahibi olmalıyım. Magazin de, spor da toplumu ilgilendiriyor. Bunları yok sayamayız. Bu konuda görüşlerimin olması normaldir, doğrudur. Tarkan'a, yaptığı sanata saygı duyuyorum. Yeni yetişen insanlara karış kötü örnek olabilir diye söyledim. Tarkan'a da, Zeki Müren'e de saygım sonsuz. Olumlu manada kullandım. Devlet Bakanı Derviş'le ilgili haberlere gelince, off the record, ihtiyari bir değerlendirme alınıp çarpıtılıyor. Bu yanlış. Derviş, ağız okuma yöntemiyle yakalandı. 'Söylemedim' dedi. Kimse itiraz etmedi."

Sanatçı Hülya Avşar'ın kendisi için "Tarkan için söylediklerinden dolayı içimden ona vurmak geliyor" sözlerine de atıfta bulunarak, "Eşi Kaya Çilingiroğlu'nun gözünde hiç morluk görmedim. Tenis değil de, masa tenisi yani pinpon biliyorsa buyursun maç yapalım" diye cevap verdi.

Genel Başkanı'na 'bumerang' getirdi
Avustralya'ya giden MHP İstanbul Milletvekili Mehmet Gül, ünlü Anzak Yürüyüşü'ne katılan ilk Türk parlamenter de oldu. Gül, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de Avustralya'dan ilginç bir hediye aldı. Gül, Bahçeli'ye Avustralya yerlilerinin kullandığı bumerang getirdi.

KANGURULARI İNCELEDİ
MHP'li Gül, Bahçeli'ye getirdiği hediye konusunda da, "Genel Başkan'a bumerang getirdim, düşmanlarımıza atarız. Avustralya'da yaygın. Yerlilerin buluşu zaten. Havaya atıp kuş ya da hayvan avlıyorlar, av yine kendisine dönüyor. Silah elinizden hiç gitmemiş oluyor. Biz de atarız sonra tutarız diye böyle bir hediye seçtim. Kendime de bir bumerang getirdim" dedi. Gül, Avustralya'da Hayvanat Bahçesi'ni de ziyaret ederek kanguru ve kuvalaları inceleme imkanı bulduğunu da söyledi.

Nevin BİLGİN

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır