kapat
01.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

TEDAŞ didik didik


"Beyaz Enerji" soruşturmasının ilk etabında 15 sanık hakkında dava açan Ankara DGM Savcısı Talat Şalk, şimdi de TEDAŞ'ı mercek altına aldı.
TEDAŞ'ın elektrik dağıtım ihaleleri ve kaçak elektrik vurgununu inceleyen Şalk, dün "Beyaz Enerji" soruşturmasının ikinci etabını başlatarak, TEDAŞ Genel Müdürü Osman Nuri Doğan, TEDAŞ Genel Müdürü Hamit Özkan ve TEDAŞ Dağıtım Hat Şebekeleri Proje ve Tesis Daire Başkanı Hasan Tiftik'i gözaltına aldı.

FİRMALARA İLTİMAS
Soruşturma kapsamında trilyonlarca liralık kaçak elektrik vurgunu mercek altına alındı. Yapılan incelemede, elektrik dağıtım ihalelerinde bazı firmaların kayırıldığı, Devlet İhale Kanunu hükümlerine ve yönetmeliklerine aykırı davranıldığı, bu yolla devletin trilyonlarca lira zarara uğratıldığı belirlendi. Kaçak elektrik kullandığı belirlenen çeşitli firmalar hakkında da gerekli cezai işlemin yapılmadığı ya da verilen cezanın menfaat karşılığı düşük gösterildiği öğrenildi.

Toplam tutarının trilyonları bulduğu tahmin edilen vurgunun geriye dönük 7-8 yıllık bir dönemi kapsadığı belirtildi.

ANAP'tan karşı atak
Enerji eski Bakanı Cumhur Ersümer'in istifasına yol açan ve ANAP ile ilgili ciddi suçlamalar içeren 'Beyaz Enerji' iddianamesi Mesut Yılmaz'ı "karşı" harekete geçirdi. Yılmaz, tutuklanan TEAŞ eski Genel Müdür Yardımcısı Ünal Peker hakkında, 25 milyar liralık manevi tazminat davası açacak. Yılmaz, avukatı Erden Arısoy'dan, DYP'li Hasan Ekinci hakkında 50 milyar, Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmet Berkan hakkında da 25 milyar liralık tazminat davası açmasını istedi.

Ersin BAL

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır