kapat
01.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Nokia
 


Fener avantajlı

Galatasaray, Fenerbahçe maçına 3 puan önde lider çıkıyor. Bu ne kadar önemli bir avantaj? Averajla önde olmak bile avantajken, G.Saray 3 puan ilerde. Bundan sonra bütün takımlar bütün maçlarını alırsa G.Saray şampiyon olur. Dizginleri eline alıyorsun. Sen kaybetmedikçe başkası şampiyon olamaz. Ama bu avantaj 'lig bitti' demek değil. F.Bahçe hâlâ daha yakın şampiyonluğa...

* Niçin 3 puan önde olan G.Saray değil de, F.Bahçe daha yakın?

Çok sebep var:

1-F.Bahçe moral bakımından daha üstün. Bu hafta Kadıköy'de kilit bir maç var: F.Bahçe-G.Saray. Galibiyete yakın takım F.Bahçe. Kadıköy'de maç kaybetmeyerek efsane oldu. G.Saray ise son 5 yılda F.Bahçe'ye karşı başarısız. "Tarihi fark olur" denen maçları bile kaybetti. G.Saray'ın F.Bahçe'ye moral üstünlüğü yok, tersine kompleksi olabilir.

2-Fizik olarak ise; son hafta G.Saray ununu eleyip eleğini asmış, küme düşmüş Adana'yı Hagi ile 4'ledi; Hagi durunca 4-4 olabilirdi. Oysa F.Bahçe son haftalarda yükselen Trabzon'a karşı 10 pozisyona girdi; 4 topu direkten döndü. Moral avantajına sahip olan da, iyi oynayan da F.Bahçe...

3-Medya, Erman Toroğlu liderliğinde şiddetle F.Bahçe'yi istiyor. Erman Toroğlu, TV'de açık açık "F.Bahçe'nin kazanmasını istiyorum" dedi.

4-Son iki hafta F.Bahçe'nin rakibi olan takımların teknik direktörlerinin söylediklerine bakın. Hem Özberk, hem de Tekelioğlu, takdir haklarından yakındı. Hakemler F.Bahçe'yi fena halde destekliyor. Ama bunu çok akıllıca yapıyorlar. Akıllı hakem önemli pozisyonlarda hata yapmaz. Bu derhal göze batar. F.Bahçe'nin son maçlarında bariz bir görüntü var. Hakemler F.Bahçe aleyhine 10 faulun 9'unu çalmıyorlar. F.Bahçe lehine 10 faulden 10'unu da çalıyorlar. Hatta; basketbol gibi küçük temaslarda faul icat ediyorlar. Böylece oyun F.Bahçe'nin rakibinin yarı sahasına intikal ediyor ve iş F.Bahçe forvetlerine kalıyor. F.Bahçe bu gücü şiddetle kullanıyor. Defans adamları olabildiğince sert fauller yapıyor; rakibi dövüyor. Rakip savunma ise faul düdükleri ve sarı kartlarla sindiriliyor.

5-Futbol Federasyonu... F.Bahçe-G.Antep maçında fevkalade önemli bir suç işlendi. Stad hoparlörlerinden G.Antep ve hakemler baskı altına alındı. Federasyondan çıt yok. Ata Aksu, "Disiplin cezası vereceğiz" dedi; o kadar. Disiplin cezası 5 milyar lira. Hoparlörleri sonuna kadar açarlar; Ata Aksu'ye da "Al paranı, sus otur" derler. Federasyon, hakemlere talimat verdi mi? "Anons yaptırt, tekrarında maçı durdur, gerekirse oyunu tatil et" dedi mi? Federasyonun açıklaması, "Ey F.Bahçe; 3-5 kuruş hazırlayın, bildiğinizi yapın" demektir.

* Maçın sonucuna göre neler olur?

G.Saray kazanmamışsa, yani berabere bitse bile bu hâlâ F.Bahçe'nin iddiasını kaybettiği anlamına gelmez. Çünkü kalan maçlarda G.Saray, F.Bahçe'ye kök söktüren G.Antep ve Trabzon ile oynayacak. Son iki haftadır başarılı olamamakla beraber, ikinci yarının flaş takımı A.Gücü ile oynayacak. G.Saray, kafadan Avrupa'ya transfer olmuş, tüm konsantrasyonları gitmiş, ilk dakikadan itibaren "Hakem amca; beni at!" diye şov yapan adamlarla son 3 maçtan sıfır puanla çıkabilir. G.Saray kazanıp farkı 6 puana çıkarsa bile "İş bitti" denemez. G.Saray toparlanmaz, kendine gelmez, lige konsantre olmazsa avantaj F.Bahçe'de.

 
2001 yılı Türkiye 1. Futbol Liginin şampiyonu kim olacak?

Fenerbahçe
Galatasaray
Gaziantepspor
Beşiktaş

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır