kapat
01.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Nokia
 

Brezilya kalçası için sebze yiyin, su için


Çok patates yediği için kalçasını biçimsiz bulan Alman manken Heidi Klum'u diyetisyenler doğruladı. 'Sadece patates değil cola ve kahve de güzel kalçanın düşmanı'
Dünyaca ünlü Alman manken Heidi Klum'la yapılan bir söyleşi geçtiğimiz günlerde, ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Post'ta yayınlanmıştı. Röportajda özel hayatının bilinmeyen yönlerini anlatan Klum'un bir itirafı herkesi şaşırtmıştı. Zira 27 yaşındaki Heidi Klum,podyuma çıktığında herkesin gıpta ettiği kalçalarını hiç mi hiç beğenmiyordu.

KAFEİNDEN UZAK DURUN
Ünlü manken, 'Brezilyalı kalçasına sahip olmak isterdim. Fakat tipik Alman kalçasına sahibim. Yıllarca patates yediğim için kalçam biçimsiz oldu' diyordu. Ünlü mankenin kendisine yaptığı bu cesur eleştiri beslenme uzmanları tarafından da doğrulandı.

Zira uzmanlar güzel bir kalçaya sahip olmak için kadınlara mutlaka su içip sebze yemelerini öneriyor. Kafein içeren yiyeceklerden ise uzak durmak gerekiyor.

C VİTAMİNİ ALIN
Diyet uzmanları yaz aylarına girdiğimiz şu günlerde sağlıklı ve hoş görünümlü bir kalçaya sahip olmak için C vitamini almak gerektiğini vurguluyor. C Vitamini hap olarak alınabileceği gibi bu vitamini içeren sebze ve meyvelerin de kalçalar için zararı olmadığını söylüyor diyetisyenler. Uzmanlar, herşeye rağmen başarılı olamayan kadınlara hormonal tedavi görmelerini öneriyor.

'Karbonhidrat yağ deposu'
Vücut kilo almaya müsaitse, patates gibi nişasta içeren karbonhidratlı ürünler fazla yendiği taktirde yağ depolanır. Patates gibi makarna ve unlu gıdaların da fazla yenmesi durum kaçınılmazdır. Sağlıklı ve hoş görünümlü bir kalçaya sahip olmak için kafein içeren kahve ve cola gibi içeceklerden uzak durmak gerekir. Zira bu ürünler insülin hormonunun çalışmasını artırarak vücutta yağı depolar."

'Kafein erkek için de zararlı'
"Harcanmayan her enerji yağ olarak depolanır. Her türlü gıdadan yeterli ve dengeli alındığı taktirde hiçbir şekilde kilo problemi yaşanmaz. Ancak kahve gibi kafein içeren ürünler yağı depolarlar. Yanlış ve fazla miktarda tüketilen her gıda kadın için olduğu kadar erkek için de zararlıdır."

Alper URUŞ

 
2001 yılı Türkiye 1. Futbol Liginin şampiyonu kim olacak?

Fenerbahçe
Galatasaray
Gaziantepspor
Beşiktaş

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır